În luna decembrie, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava s-au desfăşurat o serie de activităţi extracurriculare dedicate sărbătorilor de iarnă.
Luna decembrie a debutat cu pregătirea unor cadouri pentru copiii orfani, acţiune caritabilă la care au participat elevi şi profesori voluntari din cadrul colegiului. Aceştia au oferit cadourile copiilor instituţionalizaţi de la căminul de copii “Colţ-Alb” Suceava, cu ocazia Sfântului Nicolae. Cadrele didactice implicate în acest proiect sunt prof. Iustina Ciobanu, Irina Horga şi Simona Rebenciuc, ajutate de elevii voluntari ai claselor a XII-a C, a XI-a A şi a IX-a C.
A urmat acţiunea iniţiată de Consiliul Şcolar al Elevilor de amenajare a sălilor de clasă în vederea participării la concursul “Cea mai frumoasă clasă amenajată în spiritul Crăciunului”, desfăşurat pe 13 decembrie.
Concertul de colinde şi tradiţii specifice iernii a avut loc în cantina colegiului, în data de decembrie, evenimentul fiind derulat în cadrul proiectului intitulat ,,E vremea colindelor”.
Programul de colinde a debutat cu grupuri de elevi invitaţi de la şcolile gimnaziale din Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Şcheia şi Udeşti, invitaţi de către directorii Colegiului Tehnic ,,Samuil Isopescu”, prof. Amalia Popescu şi prof. Cristina Hapenciuc. Aceştia au pus în scenă un moment de colinde şi tradiţii specifice zonei, îndrumaţi de profesorii: Ştefania Amos, Mariana Rebenciuc, Gabriela Turcu, Ioan Boghian, Maria Alexandriuc şi Dumitru Iacob. Aceştia au răspuns invitaţiei ca urmare a parteneriatelor educaţionale încheiate de colegiul sucevean cu şcoli gimnaziale din judeţ.
De laColegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” au participat grupuri de colindători şi urători îndrumaţi de prof. Mera Teodor, Raluca Colţuneac, Cristina Vorniceanu, Ana Chibici, Ramona Chiricheş, Aurica Petrache şi Georgeta Hudici. Elevii colegiului au evoluat cu momente artistice alcătuite din câteva colinde tradiţionale româneşti, colinde în limbile franceză şi engleză, dansuri tradiţionale dedicate sărbătorilor de iarnă din zona Sucevei.
Potrivit directorului colegiului, prof. Amalia Popescu, “toate aceste activităţi reliefează implicarea activă a tuturor elevilor şi profesorilor pentru marcarea obiceiurilor de iarnă specifice zonei noastre şi dorinţa de a desfăşura şi alte activităţi creative”.