Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 293 (5500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ediţia a II-a

Gala „Top 10 Suceveni”, seara adevăratelor valori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cotidianul Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Complexul Turistic „Conacul Domnesc” Suceava şi Federaţia Patronală IMM Suceava au organizat vineri seară, pe 13 decembrie, la Conacul Domnesc din Şcheia, a doua  ediţie a Galei “Top 10 Suceveni”, eveniment care a reunit peste 500 de invitaţi.

O acţiune care se vrea a fi una de referinţă şi de tradiţie, care a fost foarte apreciată anul trecut şi, după aprecierile  celor prezenţi, a fost şi anul acesta deasupra aşteptărilor.

În seara adevăratelor vedete, aparatele foto şi luminile reflectoarelor au fost îndreptate spre oameni generoşi, care fac totul din suflet, fără să se gândească la recompense, din dragoste pentru semenii lor, din pasiune.

Cu emoţii, dar şi cu modestia care-i caracterizează pe fiecare în aparte, au fost aplaudaţi la scenă deschisă oameni care au făcut performanţă prin muncă, au realizat lucruri mari, pentru cei aflaţi în suferinţă, oameni care au fost găsiţi de noi şi daţi drept exemplu pozitiv, de ce nu, pentru întreaga ţară.

Cei zece suceveni de Top

Pentru ei, pentru cei zece suceveni de Top, organizatorii au pregătit o gală, în care, cu recunoştinţă, să le mulţumească pentru ceea ce au făcut şi pentru modelul pe care îl oferă. Cei zece suceveni de Top sunt: primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, care a arătat că omenia poate fi mai presus de o nenorocire, construind, împreună cu mai mulţi voluntari, două case pentru două familii care îşi pierduseră toată agoniseala de-o viaţă în incendii; tânăra nevăzătoare Magdalena Iurescu, care a terminat două facultăţi ca şefă de promoţie, eleva Iustina Crăciun, fata de aur de la Fălticeni, care a obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care a avut loc în Grecia, în luna august; preotul Liviu Mihăilă, care a înfiinţat Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, dar şi trupa de teatru cu elevi de liceu „Birlic”; judecătorul Marcel Nechita, care oferă lunar o sumă de până la 2.000 de lei pentru patru elevi de liceu care sunt în imposibilitatea de a continua studiile; fotbalistul Lucian Goian, pentru că a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe Albert, un copil în vârstă de 5 ani, grav bolnav; echipa de rugby juniori 1, U19, a CSŞ Gura Humorului, care a reuşit anul acesta o performanţă unică, devenind campioană naţională; preotul Mihai Negrea, care şi-a dedicat viaţa copiilor orfani ori celor ai căror părinţi nu îi pot îngriji;  meşterul Toader Ignătescu, care de aproape zece ani organizează la Păltinoasa o tabără de creaţie a meşterilor populari, din fonduri exclusiv private; Fundaţia „O Nouă Viaţă”, care a salvat zeci de tineri din „orfelinatul groazei de la Siret”, astăzi o ruină. Toţi cei zece nominalizaţi au primit cupe şi câte un premiu în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Preotul Mihail Negrea, de la Podu Coşnei, numit şi „părintele orfanilor”, a primit şi premiul publicului, după ce fiecare invitat prezent la eveniment şi-a exprimat opţiunea pentru unul dintre cei zece nominalizaţi în „Top 10 Suceveni”.

Public numeros

Poveștile celor 10 suceveni de Top au fost prezentate vineri seară în cadrul unor reportaje video proiectate pe mai multe ecrane din sala de festivităţi, poveşti care au încântat audiența, un public numeros şi generos în aplauze.Ca şi la ediţia anterioară, prezentatorul galei a fost primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care, deşi în seara de 13 decembrie ar fi trebuie să fie la Braşov, pentru a-şi ridica premiul de „Cel mai bun primar de oraş din Regiunea de Nord - Est”, a ales să fie parte din povestea frumoasă numită Gala „Top 10 Suceveni”. Primarul Ursaciuc a primit aplauze din partea întregului auditoriu pentru titlul care i s-a conferit, dar şi pentru rolul de moderator al unui eveniment de excepţie.

Momente artistice pe placul publicului

Organizatorii Galei „Top 10 Suceveni” au oferit invitaților, şi în acest an, un program artistic diversificat, cu momente de excepție, cu nume cunoscute, premiate şi  apreciate pe plan local, naţional, dar şi internaţional. Spre încântarea auditoriului, la începutul galei, Diana Căldăraru, adolescenta din Gura Humorului care a vrăjit o ţară întreagă cu vocea ei, finalistă la „Românii au talent”, a cântat la Gala „Top 10 Suceveni”. Cunoscuţi de publicul larg, interpretul Adrian Beznă, „însoţit” de chitară, şi poetul Sorin Poclitaru, au susţinut un moment muzical – poetic, apreciat de public. Dansul sportiv a fost reprezentat de două perechi de tineri humoreni, aplaudaţi pentru măiestria, talentul şi bucuria de a se exprima prin mişcare, prin paşi de dans, pe acorduri muzicale. Momente inedite a oferit şi Ovidiu Şvarţ, fiul maestrului coregraf Friedrich Schwartz, directorul muzical al Ansamblului Artistic „Rapsodia Bucovinei”, care i-a vrăjit pe suceveni cu naiul său. Ovidiu Şvarţ este deţinător al premiului „Naiul de Aur” în America, în 2005, el având în palmares multe alte premii câştigate în ţară şi în străinătate. Vineri seară, el le-a oferit sucevenilor o surpriză muzicală, împreună cu fiul său, poliinstrumentistul Eduard-Cristian Şvarţ, dar şi cu soţia sa, violonista Mihaela-Doina Şvarţ.

Momentul de culoare, putem spune, a fost oferit de Ansamblul folcloric ucrainean „Kozaciok” din Bălcăuţi, condus de instructor–prof. Petru-Ştefan Şoiman, înfiinţat acum patru ani, cu multă pasiune, muncă şi dragoste pentru frumos. Frumuseţea costumelor populare viu colorate, talentul şi măiestria artiştilor i-au făcut remarcaţi în ţară şi străinătate. La Gala „Top 10 Suceveni”, membrii ansamblului au prezentat momente artistice tradiţionale ucrainene, aplaudate îndelung de public.

Pentru că se apropie sărbătoarea Naşterii Domnului, organizatorii au ales, pentru finalul galei, un moment special oferit cu generozitate de Corul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonat de preot profesor Lucian Tablan Popescu. Corul „Ciprian Porumbescu”, întors recent dintr-un turneu în Italia şi Germania, unde a susţinut cu succes mai multe concerte de colinde, s-a remarcat printr-un repertoriu bine ales, dar şi prin voci foarte bune, mulţi dintre membrii corului având studii muzicale. Coriştii au interpretat câteva colinde româneşti, încheind cu „O ce veste minunată”. Este o veste minunată că o nouă Gală „Top 10 Suceveni” s-a încheiat cu succes, în prezenţa unui număr foarte mare de oameni, care au înţeles care este menirea evenimentului, scopul caritabil, şi au dat curs invitaţiei. Nu ne rămâne decât să le mulţumim şi să le promitem că anul viitor vom avea alţi zece suceveni de Top, cu poveşti impresionante, care merită aplaudaţi şi daţi drept exemplu. 

Licitaţie

Pe parcursul galei s-au organizat mai multe licitaţii la care s-au vândut tablouri, cărţi, lucrări de grafică. Tabloul „Strigăt tăcut”, lucrare realizată în creion, donată de artistul sucevean Lucian Mînecan, a fost cumpărat la licitaţie cu 1.500 de lei de arhitectul Bogdan Adomniţei. O colecţie de cărţi editate între anii 1921 – 1946, lucrări donate de scriitorul Ion Drăguşanul, a fost cumpărată, tot cu 1.500 de lei, de primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. Tabloul „Floarea – soarelui”, pictură în ulei, în tehnica cuţitului de paletă pe pânză, lucrare donată de artista Cristina Hreamătă Macoveiciuc, a fost adjudecată la licitaţie cu 1.500 de lei de senatoarea Steliana Miron.

Pentru două lucrări de grafică, „Metamorfoză” şi „Frumuseţe şi pericol”, donate de elevul Nicolae Titus Ungureanu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, secţia arhitectură, s-a dat o bătălie mai lungă. Tânărul grafician, prezent la eveniment, a realizat o a treia lucrare de grafică pe parcursul galei, lucrare care a fost prinsă la licitaţie, ca bonus. După ce licitaţia a ajuns la 2.600 de lei pentru cele două lucrări, preţul fiind oferit de fotbalistul Lucian Goian, Dumitru Popescu, directorul de la SC SUCT SA Suceava, a plusat la 2.700 de lei. Moderatorul evenimentului, Marius Ursaciuc, le-a propus amândurora să ia fiecare câte o lucrare, la preţul de 2.700 de lei.Cei doi au fost de acord cu propunerea moderatorului, întrucât banii erau donaţi în scop umanitar şi ei şi-au dorit să sprijine cazul social prezentat în cadrul galei, cazul lui Nicu Titus Ungureanu. Dumitru Popescu a obţinut lucrarea „Frumuseţe şi pericol”, primind în plus, ca bonus, grafica executată de Nicu în timpul galei. Lucian Goian a plecat acasă cu lucrarea de grafică, „Metamorfoză”.

Colecţia iconografică „Illustrierte Bukowina”, lucrări donate de scriitorul Ion Drăguşanul, au fost cumpărate cu 2.100 de lei de secretarul Primăriei Suceava, Ioan Ciutac. La licitaţie a fost scos şi „Orientatul”, o sculptură în lemn donată de artistul Toader Ignătescu, care a fost cumpărată de profesorul Romeo Istrate. Tricoul „Goian”, donat de fotbalistul Dorin Goian, tricoul original purtat de sportiv în meciul România - Ungaria, de pe 6 septembrie 2013, scor 3 – 0, a fost cumpărat cu 3.000 de lei de Iosif Manuel, patronul caselor de amanet „Amada”. Toate persoanele care au licitat şi au cumpărat obiecte în cadrul galei au făcut-o, în primul rând, din dorinţa de a-l ajuta pe „tânărul grafician” să îşi continue visul, să devină arhitect.

Eveniment exclusiv caritabil  [ VIDEO ] 

„Top 10 Suceveni” a fost un eveniment exclusiv caritabil, din vânzarea invitaţiilor, din donaţii şi banii proveniți de la licitațiile organizate în cadrul evenimentului adunându-se 33.900 de lei (339 de milioane de lei vechi). Banii vor ajunge astăzi la Nicu Titus Ungureanu, un adolescent în vârstă de 15 ani care visează să devină arhitect. Povestea lui, prezentată în cadrul galei, sub forma unui film video, i-a impresionat pe toţi cei prezenţi. Talentat, sensibil, modest, generos, Nicu este un adolescent care a reuşit să depăşească drama de a fi abandonat de părinţi, la vârsta de opt luni, într-un leagăn de copii, la o vârstă la care o simplă îmbrăţişare l-ar fi făcut fericit. O minune a făcut ca la vârsta de doi ani şi jumătate, Nicu să fie luat de un asistent maternal, un „părinte” de profesie, în grija căruia este şi acum. Elena Nemţişor l-a îndrăgit de la prima vedere şi l-a crescut pe băiat ca pe propriul copil. Femeia este pensioară şi are un venit lunar de 570 de lei. Nicu nu şi-a cunoscut părinţii. Anul acesta a intrat la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţia arhitectură, şi nu se vede făcând altceva în viaţă. Nicu este un copil firav, dar cu o putere interioară deosebită, ce îl face să viseze că într-o zi va deveni un mare artist. La 10 ani şi-a dat seama că îi place mult desenul, în special grafica, şi a început să lucreze. „Graficianul”, tânărul sensibil care emană multă bucurie atunci când este întrebat de talentul lui, de aspiraţiile lui în lumea artei, de ceea ce vrea să devină în viaţă, nu le poartă pică părinţilor care l-au abandonat. Ceea ce-şi doreşte mult Nicu este să progreseze, să obţină rezultate foarte bune la învăţătură şi în anii de liceu. Banii adunaţi la evenimentul caritabil îl vor ajuta mult să-şi cumpere necesarul pentru şcoală, pentru studiu, pentru a evolua.

Parteneri

Gala „Top 10 Sucevei”, ediţia a II-a, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor: Direcţia Silvică Suceava, SC General Construct, Calcarul Grup, SC Bermas Suceava, PRO Distribution, EURO MAST Industries, Popas Turistic Bucovina, SC SUCT SA, SC Killer, Alevia, Belpan, Auto Mitric – Distribuitor Volkswagen, Selgros, Iulius Mall, La Dorna, Grup Muşatinii, Moments – In Style, Corsem - Instalaţii, Forestfalt – Servicii SRL, Marelvi – Electrocasnice, SC Datis SRL Gura Humorului. Complexul Turistic Conacul Domnesc Suceava, unul dintre organizatorii evenimentului, a suportat circa 40% din cheltuielile cu meniul oferit celor peste 500 de invitaţi.

Dar, din dar

Se spune că „Dar din dar se face Raiul”. Avem certitudinea că este adevărat. Ieri după-amiază, preotul Mihai Negrea, de la Podu Coşnei, premiat în cadrul Galei „Top 10 Suceveni” şi care a primit şi premiul publicului, ne-a sunat şi ne-a spus că vrea să doneze astăzi familiei care îl creşte pe Nicu Titus Ungureanu, băiatul orfan, cu aspiraţii înalte, „micul grafician”, pachete cu alimente atât de binevenite înainte de sărbători, care să le ajungă pentru aproape două luni. Mai mult, preotul Mihai Negrea a adăugat că vrea să-i acorde o bursă lunară, în funcţie de nevoile băiatului, pentru un an, prin intermediul asociaţiei pe care o conduce. Pentru acest gest, pentru omenia de care dă dovadă preotul Negrea  în raport cu oamenii nevoiaşi, cu copiii orfani, merită consideraţia noastră, a tuturor.

Ei sunt sucevenii din Top 10

Primarul care a arătat că omenia poate fi mai presus de o nenorocire  [ VIDEO ] 

Doi fraţi din comuna Cornu Luncii şi familiile lor, împreună 11 suflete, din care şapte copii, au trecut, în mai puţin de două luni de zile, de la disperarea provocată de cel mai greu moment al vieţii, când un incendiu le-a mistuit gospodăriile, la uşurarea că semenii le-au sărit în ajutor şi nu i-au lăsat fără acoperiş deasupra capului în prag de iarnă.

Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, unul dintre preoţii din sat, Gabriel Puiu Florea (laureat al Galei „Top 10 suceveni” de anul trecut), şi zecile de voluntari adunaţi în jurul lor au arătat că omenia poate fi mai presus de o nenorocire. Cele două familii s-au mutat deja de o lună de zile în noile case, care au fost amenajate inclusiv la interior şi utilate.

Nevăzătoare, şefă de promoție  [ VIDEO ] 

La 22 de ani, Magdalena Iurescu, o tânără nevăzătoare din comuna Bilca, a reușit o performanță extraordinară. Studentă în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Magda, cum îi spun cei dragi, a absolvit, ca şefă de promoţie, anul acesta două specializări în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării: română-italiană şi engleză-română. Magda este un exemplu pentru noi toţi. Un copil care şi-a depăşit handicapul şi care ne arată tuturor că se poate, indiferent cum te lasă Dumnezeu pe pământ.

Iustina,  fata de aur de la Fălticeni  [ VIDEO ] 

Iustina Crăciun, o tânără din municipiul Fălticeni, a reuşit anul acesta o performanţă incredibilă: a obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care a avut loc în Grecia, în luna august. Performanţa Iustinei este cu atât mai strălucitoare cu cât, până la ediţia din acest an, nici un alt olimpic din întreaga lume nu a reuşit să se întoarcă acasă cu două medalii din aur odată. Primul succes pe plan internaţional i-a dus Iustinei, la numai 15 ani, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni. Medaliile Iustinei, dar şi palmaresul tatălui său, Petru Crăciun, care este coordonatorul lotului olimpic de astrofizică şi astronomie al României, au făcut ca, în 2014, să aibă loc în România, la Suceava, cea de-a 8-a ediţie a acestei olimpiade internaţionale .

Preotul care aduce un întreg oraș la teatru  [ VIDEO ] 

În municipiul Fălticeni se organizează an de an un eveniment cultural de amploare dedicat unuia dintre cei mai mari actori de comedie ai României, regretatul Grigore Vasiliu Birlic, care s-a născut pe aceste meleaguri, făcând parte din prima generaţie de absolvenţi ai Liceului „Nicu Gane” din localitate.

E vorba despre Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, ajuns deja la ediţia a III-a. Nu mulţi ştiu însă că cel mai important rol în organizarea acestui festival l-a avut un preot de la o mică parohie situată la aproximativ zece kilometri de Fălticeni, la Hreaţca. Numele lui este Liviu Mihăilă, iar majoritatea activităţilor culturale din Fălticeni i se datorează. Preotul a înfiinţat şi o trupă de teatru cu elevi de liceu, trupa „Birlic”. 

Judecătorul care a condamnat abandonul şcolar  [ VIDEO ] 

Un judecător din Suceava oferă lunar o sumă de până la 2.000 de lei pentru patru elevi de liceu care sunt în imposibilitatea de a continua studiile, din motive financiare. Judecătorul le-a trimis un e-mail celor de la Salvați Copiii, în care le-a povestit cine este și ce are de gând să facă, iar de atunci este unul dintre cei mai activi voluntari ai organizației. Au denumit-o Bursa Prietenei, iar singurele condiţii sunt ca elevii care beneficiază de acest sprijin financiar să fie silitori și să se țină de școală. Magistratul se numește Marcel Nechita și este vicepreședinte al Judecătoriei Suceava.

Naţionala lui Albert. Selecţioner: Lucian Goian  [ VIDEO ] 

Albert este un copil din municipiul Suceava. Are cinci anişori şi nu a spus niciodată mama sau tata. Nu vorbeşte, nu poate sta în picioare, iar până la aproape un an şi jumătate nu a luat în mână nici o jucărie. Medicii i-au pus, de-a lungul timpului, un şir nesfârşit de diagnostice. Mama lui Albert, Simona Puşcaşu, a făcut o pagină pe internet - „Speranţă pentru Albert”, în care a început să scrie despre drama micuţului pe care l-a adus pe lume, sperând că cineva va citi acele rânduri şi îi va ajuta să poată lupta pentru copilaşul lor. Lucian Goian, fostul fotbalist de la Astra şi Dinamo, actualmente jucător la echipa Beijing Baxy, a demarat pe contul său de Facebook o campanie de întrajutorare pentru Albert. Adună tricouri cu autograf de la fotbalişti cunoscuţi şi le scoate la licitaţie, pe Facebook.

Campionii din Gura Humorului  [ VIDEO ] 

Echipa de rugby juniori I, U 19, a CSŞ Gura Humorului a reuşit, anul acesta, o performanţă unică în ultimii ani la nivel de sporturi de echipă în judeţul Suceava. A devenit campioană naţională, învingând echipe cu posibilităţi financiare infinit mai mari. Performanţa rugby-ştilor din Gura Humorului este cu atât mai notabilă cu cât a venit după două titluri de vicecampioni naţionali. Două finale pierdute nu au fost suficiente pentru a dărâma psihicul unor copii. În 2013 nu au mai putut fi opriţi şi au demonstrat că uneori banii pot fi mai puţin importanţi decât talentul, munca şi ambiţia. Pentru toate aceste eforturi încununate cu succes, sportivii şi antrenorul lor, Florin Nistor, merită toată aprecierile.

Preotul care face minuni pentru copii  [ VIDEO ] 

Din 2006, de când a venit să slujească la Mănăstirea Podu Coşnei, situată la intrarea în comuna Poiana Stampei, părintele Mihai Negrea şi-a dedicat viaţa copiilor orfani ori ai căror părinţi nu îi pot îngriji. A început cu patru fraţi, trei băieţi şi o fată, care locuiau într-o căsuţă sărăcăcioasă, nu departe de mănăstire, şi care veneau zilnic să le dea părintele de mâncare. Mama lor murise înecată, iar tatăl era paralizat, după ce suferise un accident. De la patru a ajuns la 42.

Luna trecută, la Vatra Dornei, preotul Negrea a deschis şi un centru de copii, într-o clădire abandonată de zece ani (Casa Vladimir), pe care faţa bisericească a luat-o în administrare şi pe care a transformat-o într-o nouă casă pentru 30 de copii. Alţi 50 de minori vor lua zilnic masa de prânz aici.

Meșterul care dă viață cioatelor şi rădăcinilor  [ VIDEO ] 

De aproape zece ani de zile, la Păltinoasa se desfăşoară o tabără de creaţie a meşterilor populari, un adevărat incubator de talente şi idei, din care se nasc apoi opere de artă care încântă mii de oameni, nu doar de la noi din ţară, ci chiar şi de pe alte continente. Culmea, tot acolo, de anul acesta se desfăşoară şi prima tabără de artă naivă, prin care Bucovina a intrat în circuitul naţional al artei naive din România. Iar meritele îi revin celui care şi-a pus casa şi terenul la dispoziția artiștilor din ţară şi de peste hotare, organizând din fonduri exclusiv private aceste evenimente care fac un bun renume judeţului - profesorul şi meşterul cioplitor Toader Ignătescu.

O Nouă Viaţă  [ VIDEO ] 

În 1990, un reportaj prezentat de postul de televiziune BBC despre copii blestemaţi de soartă şi de statul român, închişi în spitalul de neuro-psihiatrie de la Siret, cutremura o lume întreagă. Copii tratați mai rău ca niște animale, bătuți, înfometați, abuzați sexual. Astăzi, orfelinatul groazei de atunci este doar o ruină. S-a închis în 2000 şi au rămas doar amintirile terifiante ale acelor vremuri. Fundaţia „O Nouă Viaţă” a salvat mai mulţi copii aflaţi în orfelinatul groazei, copii cărora le-a oferit o viaţă mai bună.

Gala „Top 10 Suceveni” : Website | Facebook | Google+ | Twitter | Pinterest | Vimeo

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala „Top 10 Suceveni”, seara adevăratelor valori.
 Vizualizări articol: 7783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.81/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 32 voturi
Gala „Top 10 Suceveni”, seara adevăratelor valori4.8532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(16 dec 2013, 11:23:50
...pentru Monitorul de Suceava!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei