Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Catedrala „Naşterea Domnului” începe să prindă conturul final, dar cu mari eforturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre clădirile reprezentative ale Sucevei, care este vizibilă din toate cartierele municipiului, Catedrala „Naşterea Domnului”, de pe Mărăşeşti, începe să capete tot mai mult forma finală, lucrările de acolo avansând foarte bine, în ciuda greutăţilor financiare.

La invitaţia preoţilor Argatu, Petru, Gavril şi Ştefan, care şi-au asumat greaua misiune de a finaliza lucrările la Catedrală, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut o nouă vizită în şantier, pentru a vedea evoluţia lucrărilor, al căror principal finanţator este Primăria Suceava.

„Lucrările au progresat foarte mult, s-a făcut un lucru extraordinar la intrarea principală în catedrală, care s-a definitivat arhitectural, s-a eliberat perimetrul din faţa bisericii şi accesul principal, s-au turnat treptele, unde au intrat cantităţi enorme de beton. S-a lucrat la masa din altar, urmează a se lucra şi la catapeteasmă, curând vor veni şi uşile, a fost dată o nouă comandă pentru granit, deci, cu ajutorul lui Dumnezeu, în 2014 vom putea contura în mare catedrala. În acest an primăria Suceava a dat 7 miliarde de lei vechi din cele 10 prinse în buget la începutul anului, sper să ne ajute Dumnezeu ca până la finele anului să mai dăm o parte din bani”, a declarat şeful municipalităţii sucevene. Pentru anul viitor, Lungu vrea să le propună consilierilor locali să fie prinse în buget tot 10 miliarde de lei vechi.

„Ne dorim ca în vara anului 2015, cu binecuvântarea ÎPS Pimen, să facem prima sfinţire a Catedralei. Cred ca va fi posibilă, atât din punctul de vedere al construcţiei, cât şi al timpului, astfel încât să se poată face slujbe în această Catedrală, care este un edificiu extraordinar pentru oraş şi chiar pentru întregul judeţ. Această lucrare reprezintă coroana Bisericii Ortodoxe din Bucovina, din Episcopia Sucevei şi Rădăuţilor.”

 

Construcţiile din jurul Catedralei, o problemă spinoasă

O problemă grea o reprezintă sistematizarea verticală şi deschiderea vederii către Catedrală, din cauza construcţiilor private care există în imediata apropiere a acesteia, care ar trebui demolate, pentru a o face cât mai vizibilă.

„Sper să găsim soluţiile adecvate, încât Catedrala să fie pusă în valoare la adevărata ei dimensiune şi valoare estetică a acestei construcţii deosebite”, a spus Lungu.

 

5.000 de mp de granit, montaţi recent în Catedrală

Una dintre cele mai recente lucrări la Catedrală o reprezintă montarea a aproape 5.000 de mp de granit, iar o nouă comandă de granit a fost deja făcută.

„Am pus doar casa scărilor şi balcoanele, precum şi o parte din coloane. Am încercat anul acesta să punem o parte din pardoseli, dar sunt mii de metri pătraţi. Amprenta la sol a clădirii este de 1.500 de metri pătraţi, dar suprafaţa construită este cu mult mai mare, fiind vorba de o clădire pe mai multe niveluri”, a explicat preotul paroh Petru Argatu, care a mulţumit primarului Ion Lungu, Consiliului Local şi enoriaşilor care au contribuit la realizarea acestei mari investiţii.

„Dacă nu era ajutorul acestora, ne-ar fi fost foarte greu. Nici nu pot să mă gândesc cam unde ar fi fost lucrările, în ce stadiu, mai ales cu criza aceasta, sărăcia aceasta, pentru că vedem cum venea înainte enoriaşul la biserică şi cum vine acuma. Dragostea pentru cele sfinte este aceeaşi, dar nu mai este aceeaşi putere”, a adăugat Petru Argatu.

Una dintre marile provocări pentru finalizarea Catedralei va fi pictarea pereţilor acesteia.

„Suprafaţa care trebuie pictată depăşeşte 15.000 de metri pătraţi. Dacă într-un an de zile am reuşi să pictăm 1.000 de mp, cu o echipă bună, tot ne-ar trebui minim 15 ani să finalizăm. De aceea noi ne străduim să finalizăm şi să o sfinţim, până la stadiul de pictură”, a spus preotul paroh, care speră să ajungă să vadă finalizată această lucrare de suflet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catedrala „Naşterea Domnului” începe să prindă conturul final, dar cu mari eforturi.
 Vizualizări articol: 7224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Catedrala „Naşterea Domnului” începe să prindă conturul final, dar cu mari eforturi3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mm trimis de
(14 dec 2013, 11:44:00
lungoiule plus cate fabrici faceai ca oamenii sa aibe locuri de munca asta e criza?eu consider ca criza e pentru ,,prosti'' corect lungule?citeste comentariile in morti mati cu toata rasa ta de maimutoi...pdl si-a facut noul sediu unde a fost gradinita nu??e si monument istoric ce cautati acolo ma-m saturat de voi cred ca cat de curand vom intra peste voi ca asa cred ca mai putem face ceva
2.   * trimis de
(14 dec 2013, 12:03:59
gesturi opulente ( ce se vor a fi discrete)
tandri , la faţă , scafandri..după barbă
mă fac (şi pe mine) să le doresc un juvete
în jurul portofelelor ( de necaz să fiarbă)

la limita atacului de cord, românii
văd, şi nici nu se mai revoltă. De ce ?!
oare slugile îşi recunosc (pe faţă) stăpânii?
( cu sau fără legătură cu PDL )happy

esenţa Bisericii nu mai e compasiunea
(real) oamenii-s fără Biserică, Biserica..fără oameni
în jurul Cuvântului doar excepţional s-adună lumea
Doamne, în Biserică-Ţi sunt prea multe buruieni
2.1  RE: * trimis de
(14 dec 2013, 13:07:50
Dragi tovarasi mancatori de r.a.h.a.t( a se citi psd-isti care-s egali comunisti). Aceasta epopee a fost masluita in perioada tovarasiei coleglui d-voastra Marza. Acum v-ati voi mai tinerii sa puneti la indoiala, binele facut de colegul d-voastra? Ce faceti, va taiati craca, sau nu-l mai bagati in seama? Uitati, dragi tov, ca voi de aici va luati voturile, din prostime? Stiti foarte bine care sunt bazinele voastre de unde va culegeti voturile, din zonele cele mai sarace, pe ei ii manipulati. Daca sunteti asa de involburati, de ce dragii tovarasi finanteaza BOR-ul? De ce nu au curajul de le ingradi veniturile?
Mancatori de r.a.h.a.t., ce sunteti.
Aveti nesimtirea de a vorbi, despre acest aspirator de voturi?
Sa va ia dracu" de papagali si hoti ce sunteti!
2.2  RE: * trimis de
(14 dec 2013, 13:22:51
vrei impozite pt BOR ? şi io vreau asta . ( suntem 2)
poţi să şi faci ceva sau...doar să vorbeşti?!
incendiile ideologice nu-s pentru vremea de apoi
însă, crezi că-i aşea simplu ( ...cum gândeşti) ?!happy

Biserica e imaginea mobilă a eternităţii credinţei
( în fine, poate că AR TREBUI SĂ FIE, defapt )
prelaţii luptă astfel: le pui biruri pe castronu' cu tăiţei
iar ei, din/la amvon de declară INAPT

Credinţa ar trebui să surclaseze diploma! se-ntâmplă?
+ discriminarea ( ce-i pe faţă în ortodoxie )
preafericitu' Danel ţi-ar pune şi-un pistol la tâmplă
dacă-i pui vreo taxă...pe bogăţiehappy
ce comunişti? cine mănâncă rahat? ( îmi spui şi mie? )
3.   Mu e bine! trimis de
(14 dec 2013, 12:12:05
„s-a eliberat perimetrul din faţa bisericii”
„Amprenta la sol a clădirii este de 1.500 de metri pătraţi, dar suprafaţa construită este cu mult mai mare”
-----
doh Asta vra să-nsemne că s-au apucat fățarnicii deșertăciunilor SĂ MĂSOARE TEMPLUL LA EXTERIOR?
Văleleu!doh Mu e bine!no talking
4.   ... trimis de
(14 dec 2013, 12:16:47
La ce buna dihania asta? Ori da, stai ca romanii sunt cei mai saraci cetateni ai Europei dar au cele mai falnice biserici. Oare daca nu am finanta aceste lipitori care sunt popii si toata increngatura lor, ce s-ar intampla? Ceva rau oricum nu...
5.   PROSTIA ROMANEASCA trimis de
(14 dec 2013, 12:56:48
Prostia romanului se masoara parerea mea dupa marimea casei si megalomania bisericilor construite in ultimii ani!
Oare manastirile construite de Domnul Stefan cel Mare nu sunt frumoase daca nu au'' amprenta la sol de 1500 mp'' ? Nu incap credinciosii sa se roage ?
Prostia omeneasca trebuie sa fie vizibila din avion, asa ca daramati tot din jur, poate daramati si scoala gen. nr.3, care e prin apropiere, ca ce mai avem nevoie de scoli , daca avem catedrale?
6.   Sa cantarim putin trimis de
(14 dec 2013, 13:51:49
Faptul ca suntem un popor credincios si ortodox este extraordinar.faptul ca ne pastram spiritualitatea,credinta,tradi este extraordinar.Faptul ca Biserica face parte din fiinta,existenta noastra este exceptional.Dar spiritualitatea romaneasca cuprinde si alte spatii .E vorba de cultura,de scoala.Suceava nu are teatru si Filarmonica,nu are cinematograf.Suceava are o lipsa cronica de gradinite.Investitiile din scoli sunt sistate(vezi ex. sala sport liceu Stefan cel Mare).Suceava nu are orfelinate si azile de batrani.De aceea banii care se dau de la bugetul local trebuie cantariti foarte bine.
7.   Statistici relevante trimis de
(14 dec 2013, 14:01:58
In ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserică nouă la fiecare două zile; finanțările fiind asigurate, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În aceeași perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educației, s-au desființat peste 21.000 de unități de învațământ, ceea ce este echivalent cu disparitța a patru școli în fiecare zi a fiecărui an .după 1989 în România s-a construit în medie 200 de biserici noi pe an. Astfel că în perioada 1989-2010 au apărut 4.000 de biserici noi.
Potrivit raportului Curții de Conturi pentru 2011, Biserica Ortodoxă a beneficiat de circa 8 milioane de euro, bani din rezerva bugetului de stat. Potrivit aceluiași raport, banii au fost direcționați către construirea Catedralei Neamului, construcție care va necesita circa 200 de milioane de euro.

8.   Statistici relevante trimis de
(14 dec 2013, 14:03:10
23 de ONG-uri cer Parlamentului oprirea finanţării bisericilor din bani publici şi redirecţionarea sumelor către educaţie, cercetare şi sănătate.Anual, Statul oferă cultelor religioase suma echivalentă cu 0,4% din PIB-ul României.Pentru comparaţie, reamintim că nivelul arieratelor statului la plata medicamentelor este de doar 0,3% din PIB.Pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului din București, din banii Guvernului Biserica Ortodoxă Română construieşte hotel la Ieriho, Israel. De menționat este că Biserica, deși folosește banii statului pentru ridicarea diverselor construcții, profitul îi aparține în exclusivitate, deoarece este o instituție religioasă privată.

9.   Ce afaceri mai face biserica trimis de
(14 dec 2013, 14:05:59
Bisericile ortodoxe din România sunt scutite de la plata taxelor si primesc finantare de la stat.Preotii primesc salar de bugetar dar pentru orice slujba trebuie sa platesti sume mari(fara chitanta).Parohiile si arhiepiscopiile sunt asociate în SRL-uri care se ocupa de diverse activitati religioase -dumnezeiesti.
Exemple de preocupari :activitati de consultanta pentru afaceri,productia de energie electrica,hoteluri si alte facilitati de cazare similare,activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta în domeniul fiscal,comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate.

10.   Alesii lui Dumnezeu trimis de
(14 dec 2013, 14:17:03
Potrivit datelor făcute publice de către reprezentanţii ASUR, în România există 56.000 de clerici, "mai mulţi decât medici, care sunt circa 48.000".
Preoti 17.000
Personal neclerical(ex.clopotar) 19.000
profesor religie 10.000
Calugar 10.000
Calugarii nu primesc efectiv salarii,dar statul le plateste asigurarile de sanatate.
Potrivit calculelor realizate de către reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale, anul acesta, 800 de milioane de lei ajung de la stat la Biserică. Bugetul destinat plăţii salariilor preoţilor ajunge la suma de 257 de milioane de lei, iar cel destinat plăţii salariilor personalului neclerical este de 250 de milioane de lei. Plata personalului neclerical este realizată de la administraţiile locale.
Aceeaşi sumă este destinată plăţii profesorilor de religie din România, iar diferenţa de 43 de milioane de lei este destinată plăţii asigurărilor de sănătate ale celor 10.000 de călugări.
11.   Alesii lui Dumnezeu trimis de
(14 dec 2013, 14:20:20
"Din punctul nostru de vedere, cultele religioase care au calitatea de organizaţii private trebuie să se autofinanţere, să nu mai paraziteze bugetul de stat", ne-a mai explicat Pătraşcu- ASUR.El susţine, de asemenea, că organizaţia din care face parte îşi doreşte schimbarea sistemului de finanţare a cultelor astfel încât banii să nu mai ajungă de la stat la Biserică, ci aceasta sa fie finanţată de către enoriaşi, în mod voluntar. O astfel de schimbare ar elimina din punctul său de vedere corupţia şi mita electorală.Potrivit Codului Fiscal, cultele religioase recunoscute în România sunt scutite, printre altele, de la plata impozitului pentru venituri obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţiii de cult, veniturile obţinute din chirii, alte venituri obţinute din activităţi economice şi veniturile din despăgubiri.De asemenea, cultele religioase nu sunt obligate să plătească impozit pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, pentru lucrările de construcţie, de reparaţie sau de consolidate a lăcaşelor de cult şi a clădirilor ecleziastice, dar şi pentru învăţământ, pentru furnizarea de servicii sociale, pentru acţiuni specifice sau pentru alte activităţi nonprofit.Anul trecut, Patriarhia Română - Administraţia Patriarhală a obţinut un profit de 27,9 milioane de lei, în creştere cu 68% faţă de "prevederile anuale", potrivit datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor Publice.Veniturile Bisericii provin, în principal, de la bugetul de stat, dar şi din vânzarea cărţilor, obiectelor religioase şi a lumânărilor, din închirierea unor spaţii şi din donaţii.În 2010, profitul obţinut de Pariarhia Română a fost de 7,3 milioane de lei.
12.   Daca credinta si dragoste nu e, nimic nu e!! trimis de
(14 dec 2013, 16:01:45
RADUMAMII, multumiri pentru expozeul foarte documentat, ca intotdeauna.

Locul n-a fost bine ales, pentru ca o cladire de astfel de dimensiuni cere mult spatiu, pentru a fi pusa in evidenta.
Acum daca tot s-a construit tot trebuie sa aiba un minim spatiu in jur, altfel este ca ,,sufocata” .

Unii oameni îşi trăiesc viaţa cu succes, îmbrăţişând toate oportunităţile lasate de D-zeu. Alţii se poticnesc în viaţă, pierzându-şi echilibrul si ce e mai rau, pierzindu-si credinta in Dzeu. Poate si în urma unor relaţii, a unor vicii sau a unor evenimente, pe care nu le prevăd.
Deznadejdea, depresia poate apărea din cauza unor decizii greşite, pe care le luăm în mod repetat.
Daca credinta si dragoste nu e, nimic nu e!!
13.   Megalomanie de neam prost trimis de
(14 dec 2013, 16:21:41
Am vazut copii care nu au avut in viata lor ,o jucarie.Copii care merg pe jos ore intregi ca sa ajunga la scoala,sau batrani tremurand,iarna in piata cu o cununa de usturoi pe care vor sa o vanda pentru a avea un leu de paine,oameni care isi tarasc ghetele jerpelite de atata purtat,de la o piata la alta strangand resturile inghetate care au mai ramas pe tarabe,pentru ca ei sa-si incropeasca o mancare si alte mii de lucruri care-i fac pe oamenii acestui targ complet,nefericiti.Si spuneti cu asa o mare nesimtire ca primaria a dat 7 miliarde pe acest mastodont de cel mai prost gust posibil?Sper sa se darame la primul cutremur.
14.   Surogat trimis de
(14 dec 2013, 16:40:11
Un kitsch !Chilia lui Daniil Sihastrul reprezintă mult mai mult.Prefer să merg acolo să aprind o lumânare decât în măgăoaia asta plină de fățărnicie .
15.   Întrebare simplă trimis de
(14 dec 2013, 17:03:17
Câte locuințe sociale, atât de necesare, s-ar fi putut face cu acei bani?
Și mai am una:
Opulența asta întărește cumva credința cuiva?
Dar dehhh, atâta timp cât credința ține de foame, tot înainte!
16.   Taxa pe credinta trimis de
(14 dec 2013, 17:27:40
LAATU,biserica si credinta sunt doua lucruri diferite.De ce o rugaciune spusa sub cerul liber,acasa, oriunde simti nevoia ar avea o mai mica importanta decat una rostita in biserica?Sa inteleg ca daca maine ar dispare bisericile s-ar evapora si conceptul de" Dumnezeu" pentru ca n-am mai avea unde sa ne rugam?Putem crede fiecare in orice personaj imaginar dorim:Dumnezeu,Allah,Zana maseluta,Iepurasul de paste,nu judec pe nimeni,insa eu nu am de gand sa sustin cu un leu niste trantori cu barba a caror singur interes este indobitocirea maselor pentru obtinerea de venituri.Biserica anului 2013 in Romania a devenit o institutie interesata foarte mult de propriai bunastare economica,si poarte putin preocupata de sarmanii(cu duhul) ce-i calca pragul.E un fel de Mega Image,veniturile cresc direct proportional cu numarul locatiilor,cetateanul intra, da banul,i se livreaza "gogosile" de care are nevoie,popa ramane cu banii iar evlaviosul pleaca mai sarac si mai dobitoc.Cat de idioti trebuie sa fim ca intr-o lume in care se taxeaza aproape tot sa platim taxe si pentru credinta?????Ideea e ca cine nu intelege ce e bine si ce e rau,cine nu are constiinta si integritate,cine nu intelege ca trebuie sa fie corect cu sine si cu cei din jur,ca trebuie sa intinda o mana de ajutor cand e cazul,acela nu duce lipsa de credinta, biserica etc.,ci de EMPATIE, CARACTER ,INTELIGENTA SI EDUCATIE.
16.1  RE: Taxa pe credinta trimis de
(14 dec 2013, 18:31:22
Sunt două lucruri diferite pentru că rugăciunea sub cerul liber e moca, pe când cea de la biserică e cu plată.
Din moment ce ai plătit, crește mult probabilitatea ca rugăciunea să nu fie în van,
te aștepți să fii răsplătit în funcție de suma investiă.
Practic îți cumperi statutul de bun credincios, mânat de pioșenie.
Iar când ești sub cerul liber, s-ar putea ca destinatarul rugăciunii să fie foaaaarte departe și să nu te audă.
De aceea e mai bine să mergi la postul de retransmisie, unde operatorul de rugăreleu, în schimbul câtorva arginți, îți va retransmite rugăciunile la intensitatea și cu prioritatea proporționale cu suma plătită.
17.   * trimis de
(14 dec 2013, 18:20:49
atâtea şcoli ce stau să "cadă" ( neconstruite, în proiect)
peste oamenii ce n-au spitale ..nici locuri de muncă
nu se cuvine (cică) să vorbeşti de popi ( decât cu respect)
ei tot cu respect te belesc ( doar cât să le-ajungă)happy

prin minciuni şi exagerări ce înfloresc adevăruri din Biblie
victime a idolatriilor de circumstanţă am căzut
mi-e dor de timbrul unui zâmbet curat ( din religie )
ghinion, mi-e dor de ceva ce nicicând n-am avut

anuitatea cu Dumnezeu o "cântă" doar cerşetorii
biserica are acatiste de vânzare ( şi..de post)
Doamne, Ţi-ai pierdut sensul în înceţoşate memorii
încât creştinul a uitat cum ar trebui să fie ( să fi fost)

instigarea la dansul sincron din aeropurtatele slujbe
pe axa dintre misticism şi "modernismul binecuvântat"
îi îndeamnă pe preoţi s-apuce-n mâini şi drujbe
căci şi codrul trebuie tăiat ( pe rit.. binecuvântat)

Doamne, uită-te la noi (şi ei) !.. prea mult Ne-ai iertat
18.   D_zeu sa ma ierte.... trimis de
(14 dec 2013, 18:28:20
Asta e nimic pe linga catedrala ,,Mantuirii neamului'',numai mantuire nu e asta:(((
19.   Rade omu normal de voi postacilor securisti trimis de
(14 dec 2013, 19:52:45
De asta nu prea posteaza nimeni la voi pe forum. Ca romanu e patit si nu se baga. Numa eu va mai dau cate o ghioaga inteligenta dar vad cu n-am cu cine. "Daca e cretini asa este ei", lasa-i in durerea lor.
19.1  RE: Rade omu normal de voi postacilor securisti trimis de
(14 dec 2013, 20:45:00
AMR în scădere.Au mai rămas șase zile până la Ignat.
20.   JIJELUMAMII are crize de personalitate trimis de
(14 dec 2013, 20:22:02
Ce împuțit ești.
Răsuflatule, nu mai ține, ai comis niște greșeli, degeaba ți-ai nichelat cioara, croncănitul e același.
21.   Tichie de margaritar la chel trimis de
(14 dec 2013, 20:44:17
Rupti in cwoor, dar cu palat in shentru !
22.   Satane in sutana...! trimis de
(14 dec 2013, 22:38:17
Daca acest guvern de paralizati mintali ar impozita tot ce inseamna...exces de cult...ar creste PIB-ul cu cca 8-10%...enorm de mult ptr o tara fanariota jefuita pe cm...patrat zi de zi... Dupa ce au scos biserica mai presus de...lege, parlamentul la fel....cine mai respecta legea in tara asta...??? Cate locuinte sociale se faceau ptr tineri si oameni ai strazii, cate camine de batrani, ori cate medicamente se puteau compensa...cu acesti bani....?? De unde-si permite Pimen...asemenea cheltuiala mastodont....?? sa nu spuneti ca ...din cele 34 de taxe pe care alesii nostriu le vor adauga ...spinarilor noastre...de 01 ianuarie... oare chiar suntem un popor asa de dobitoc...incat...nici de zilele si viata noastra amarata...sa nu ne mai pese....!!? Vai de noi si de nemernicia zileleor noastre...
23.   Au si POS? trimis de
(15 dec 2013, 01:37:22
Sper sa vad siglele VISA & Mastercard la intrare ca eu imi iau leafa pe carduri. Si daca or primi si bonuri de masa e clar ca m-am scos.
24.   Bine zis trimis de
(15 dec 2013, 10:09:49
"Faptul ca suntem un popor credincios si ortodox este extraordinar.faptul ca ne pastram spiritualitatea,credinta,tradi este extraordinar"
Acum Radule dacă tot eşti atât de informat,ceea ce este bine,vreau să-ţi sugerez să faci o informare către public despre azile de bătrâni şi creşe de copii administrate de biserica ortodoxă.Toate au un echilibru,de aceea îi bine să nu facem un rău sau un păcat fără să ştim ,pentru ca apoi să putem să ne-dreptăm .
25.   Pt. sefii debililor... Biserica este ultima reduta trimis de
(15 dec 2013, 17:25:33
de asta crapa sefii vostri de ciuda ca le dau reactii adverse la foamea perversa care o intretin. Da ba saracu se impinge unu il altu e usor de manipulat, dar nu-si lasa credinta. BA SATANE... ROMANU INCA E TARE. NU II CUMPARATI VOI CREDINTA CU UN KIL DE ULEI SATANE SECURITE CE SINTETI VOI.
26.   Noi ne vom salva prin credinta si pe parohii trimis de
(15 dec 2013, 19:41:00
E atat de hidos tot acest spectacol politic. E o lupta intre gasti in care fiecare iti promite salvarea. Doar religia e singura care ne poate salva de aceste hiene debile.
27.   "Lumea dogmelor care-i opusă lumii normelor" trimis de
(16 dec 2013, 10:36:23
Acest citat îi aparţine marelui filozof român Petre Ţuţea.Tocmai că omul este guvernat pe pământ de aceste două morale :una al dogmelor iar ala al normelor,mai spunea domnia sa.Cele două morale ,una a perfecţiunii ce ţine de creştinătatea eternă absolută iar cealaltă construită pe inperfecţiunea omului.
Cu toate că aruncăm cu vorbe scrise,câteodată şi la-ntâmplare,omul nu este perfect niciodată .
28.   BOR=politica... trimis de
(16 dec 2013, 12:35:33
BOR este principalul finantator al campaniilor electorale. De aici rezulta si finantarea continua a bisericilor de toate guvernele....Daca te pui rau cu popii, te pui rau cu prostimea tarii....care nu te mai voteaza. Si uite asa se decide soarta tarii...de la toata aceasta prostime credincioasa, pupatoaree de moaste, pana la toata conducerea politica si ea pupatoare de moaste( ca asa da bine in fata altor prosti)...asa ne sunt cheltuiti bani (cu chibzuiala) , in folosul popkilor...
Oare de ce in Germania, toate constructiile bisericilor se face numai din sponsorizari, iar statul aloca 0 (ZERO) euro??? Or fi nemtii mai pagani? Poate ca da...., ca de asta le merge mai bine....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei