Începând cu luna decembrie, pe o perioadă de aproximativ şase luni, Asociaţia Ghizilor din Bucovina, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, demarează “Şcoala de munte”, activitate din cadrul proiectului “Ia a(l)titudine”.
Cursanţii au şansa de a-şi completa cunoştintele de alpinism clasic şi hibernal, schi de tură, rafting, canyoning, speologie, supravieţuire, tehnici de prim ajutor etc.
“Şcoala de munte” este o şcoală educativă la care se poate înscrie orice persoană care iubeşte natura, considerându-se că toţi cursanţii au un nivel zero de pregătire, indiferent de experienţa montană acumulată anterior. Membrii asociaţiei şi colaboratorii acesteia vor susţine, în regim de voluntariat, cursuri teoretice şi workshop-uri de iniţiere în tainele activităţilor desfăşurate în aer liber. Totodată, un weekend din fiecare lună va fi dedicat ieşirilor pe munte, unde vor avea loc aplicaţii practice cu activităţi specifice fiecărui anotimp. Aplicaţiile se vor desfăşura în munţii Rarău, Ceahlău, Hăşmaş, Rodnei, Piatra Craiului etc. Costurile aplicaţiilor, adică transport, cazare şi masă, vor fi suportate de cursanţi.
Cei interesaţi sunt aşteptaţi marţi, 17 decembrie, ora 17:00, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, şi miercuri, 18 decembrie, ora 18:00, la Universitatea “Ştefan cel Mare”, Sala E201 (corp E, etajul 2), la primele întâlniri. Vârsta minimă este de 16 ani.
La finalul şcolii, cursanţii vor susţine un examen practic şi unul scris (după terminarea cursurilor şi a aplicaţiilor). Celor admişi li se va elibera diploma de absolvire a şcolii de munte AGB. Odată obţinută, diploma de absolvire conferă o serie de drepturi cursanţilor: înscriere în asociaţie cu statutul de membru aderent, având acces la baza materială şi la reduceri la excursiile organizate de asociaţie, cursuri de specializare organizate de asociaţiile partenere, în baza cunoştinţelor acumulate şi a recomandării membrilor sau pot urma cursurile şcolii de pregătire şi formare de monitori, având ocazia să ajungă monitori pentru şcolile montane următoare.
Mai multe detalii se pot găsi pe www.bucovinaguides.ro/cursuri sau la numerele de telefon 0753 656 426, 0748 020 122 ori 0742 131 171.