Clubul de voluntariat al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava a organizat, pentru al doilea an consecutiv, un târg de Crăciun, evenimentul fiind găzduit de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, unitate în cadrul căreia majoritatea liceenilor au studiat în trecut.
Liceenii s-au întors din nou la şcoală pentru un scop caritabil, banii obţinuţi din vânzarea obiectelor expuse, multe dintre ele confecţionate chiar de ei, fiind folosiţi pentru un caz social.
Activitatea a reunit, în jurul standurilor încărcare de dulciuri, globuri personalizate, sau nuieluşe pentru Moş Nicolae, elevi ai şcolii, învăţători şi profesori, chiar şi părinţi ai voluntarilor liceeni.
Potrivit Irinei Filip, elevă a Colegiului „Petru Rareş”, „este cel de-al doilea an când Clubul de voluntariat al colegiului organizează acest târg la Şcoala Gimnazială Nr. 1. Acestei iniţiative i-au răspuns foarte mulţi colegi, majoritatea elevi de clasele a IX-a şi a X-a”.
Tombole, picturi pe unghii, felicitări şi globuri personalizate
Pentru activitatea de ieri, Valentina Harabagiu a confecţionat felicitări pentru Crăciun. Povesteşte că a folosit tehnica „suprapunerii” pentru ca modelele să pară tridimensionale şi, deşi confecţionarea fiecărei felicitări durează mai mult de jumătate de oră, eleva le-a vândut la târg cu doar 4 lei bucata, doar pentru a strânge mai mulţi bani pentru cauza nobilă pe care o susţine.
De cealaltă parte, colega sa Lizuca Sidoriuc, din clasa a XI-a, a venit la târg cu o idee inedită ce a bucurat în special elevele şcolii gimnaziale. Pentru 2 sau 3 lei, tânăra le-a pictat unghiile elevelor în culori variate şi cu modele viu colorate.
„Fetiţele nu se dau cu ojă de obicei, însă astăzi este o ocazie specială, iar profesorii le permit acest lucru. Cereri au fost neaşteptat de multe”, a spus tânăra.
Agitaţie a fost şi la standul de globuleţe, câteva eleve ale Colegiului „Petru Rareş” venind cu propunerea de a le personaliza în funcţie de cerinţele cumpărătorului, la preţul de doar 4 lei.
„Copiii se pot semna pe globuri sau pot picta diverse modele. Folosim carioci şi spray-uri colorate cu vopsea”, a precizat Anda Costin.
Totodată, elevii au avut prilejul de a-şi încerca norocul în cadrul unei tombole unde au putut câştiga cărţi, creioane colorate, ornamente pentru Crăciun sau maşinuţe.
Punte între generaţii
Iniţiativa liceenilor a fost susţinută atât de părinţi, cât şi de reprezentanţii şcolii gimnaziale.
„Revin cu foarte mult drag aici, e ca şi cum m-aş întoarce acasă, pentru că aici au fost formaţi şi copiii mei. Sprijin orice iniţiativă a elevilor de câte ori am ocazia şi de câte ori mi se solicită sprijinul”, a menţionat Simona Filip, părinte implicat în activitate.
La rândul său, prof. Gabriela Mihai, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1, a menţionat: „I-am primit pe copii cu drag din nou la şcoală. Credem că de aici au învăţat să se aplece către cei din jurul lor, iar astfel pot constitui modele pentru copilaşii mai micuţi”.