În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, la Piatra Neamț s-a desfăşurat cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului Internațional de interpretare muzicală și coregrafie „Emanuel Elenescu”, judeţul nostru fiind reprezentat în cadrul competiţiei de mai mulţi elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Potrivit reprezentanţilor unităţii şcolare, „acest concurs a adus recunoașterea profesională a muncii îndârjite a colectivului didactic care ostenește zi de zi cu abnegație și devotament”.
Elevii suceveni şi-au adjudecat 45 de distincţii (17 premii I, 16 premii II, şapte premii III şi trei menţiuni).
Pe prima treapta a podiumului s-au clasat 13 elevi la trompetă (coordonaţi de prof. Cristi Ruscior şi prof. Florin Sumanariu), au mai fost obţinute douăpremii la clarinet (prof. Ciprian Baicu), un premiu la flaut (prof. Mihaiela Săveanu), un premiu la canto popular (prof. Viorica Corjan), un premiu la fagot (prof. univ. dr. Dumitru Iosub).
Pe lângă premiul I pe care l-a obţinut, eleva Andreea Burda (clasa a XII-a), din clasa prof. Vasile Bolnavu, a obținut premiul Asociației Muzicale „Wiener Flotenwerkstatt” din Viena, în valoare de 200 euro, oferit de Mihaela Anica, flautistă româncă, membră a juriului și reprezentant pentru România al asociației menționate.
518 elevi participanţi
Cât priveşte premiile II, acestea au fost obţinute astfel: opt premii la trompetă (prof. Cristi Ruscior, prof. Mihai Claudiu şi prof. Florin Sumanariu), trei premii la oboi (prof. Vasile Bolnavu), două premii la clarinet (prof. Ciprian Baicu), un premiu la flaut (prof. Mihaiela Săveanu), un premiu saxofon (prof. Bogdan Constantin) şi un premiu pentru formaţia de dansuri populare (prof. Ciprian Hreţcanu).
Premiile III au fost câştigate astfel: trei premii la trompetă (prof. Ruscior Cristi şi prof. Mihai Claudiu), un premiu la oboi (prof. Vasile Bolnavu), un premiu la clarinet (prof. Ciprian Baicu), un premiu la flaut (prof. Mihaiela Săveanu) şi premiu la canto popular (prof. Iulia Buraciuc).
O menţiune a fost obţinută la trompetă (elev sub îndrumarea prof. Mihai Claudiu), un premiu la canto popular (prof. Viorica Corjan) şi un premiu la flaut (prof. Mihaiela Săveanu).
În cadrul competiţiei au fost înscrişi 518 elevi din ţară şi din Republica Moldova.