În caloriferele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat a ajuns, începând de ieri, căldura produsă de noua centrală termică din lunca Sucevei, construită de Adrem Invest.
Deocamdată, căldura este produsă prin arderea gazului metan, în trei CAF-uri moderne, performante, care au fost puse în funcţiune în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dar, spre finele lunii noiembrie, cei de la Bioenergy Suceava, firma care gestionează noua centrală, vor să pună în funcţiune capacităţile de producţie pe biomasă.
„Toate cele trei cazane de apă fierbinte care funcţionează cu gaz metan sunt funcţionale şi furnizează căldură în sistemul de transport şi distribuţie al Sucevei începând de luni după-amiază”, a declarat ieri directorul Bioenergy, Constantin Plăcintă.
Pentru că punerea în funcţiune s-a făcut cu o ușoară întârziere faţă de programul stabilit de ei, au fost făcute o serie de modificări. Astfel, în zilele de luni, marţi şi miercuri, căldura sucevenilor va fi asigurată de noua centrală, urmând ca joi să fie oprită producţia, pentru o serie de ajustări determinate de observaţiile care se vor face în cele trei zile de probe.
În data de 7 noiembrie, asigurarea agentului termic în oraş va fi preluată temporar de Termica, sau, dacă ajustările se finalizează mai rapid decât se estimează, tot de către noua centrală.
De vineri, 8 noiembrie, Bioenergy vrea să îşi asume obligaţia producerii energiei termice necesară sucevenilor, 9 noiembrie 2013 fiind termenul limită, la care s-au angajat prin contract, să aibă o centrală funcţională. Lucrările la noua centrală au început în martie 2013.