La Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc s-au făcut recent lucrări de renovare a acoperişului clădirii şi înlocuire totală a sistemului de colectare a apelor pluviale, cu ajutorul substanţial, în valoare de 45.000 de lei, acordat de un fost elev al liceului câmpulungean, omul de afaceri Radu Coca.
Legat spiritual de această localitate, el fiind născut în apropiere, în comuna Sadova, inginerul Radu Coca a sponsorizat fostul său liceu şi în anul 2007, când s-au realizat lucrările de renovare la sala de spectacole, sală care a fost, până în 1970, singurul spaţiu adecvat din oraş unde se desfășurau spectacole, concerte, conferinţe, evenimente culturale.
Directoarea Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, profesoara Dorina Carp, şi întregul colectiv de profesori şi elevi îi sunt recunoscători inginerului Radu Coca, „Îi mulţumim în mod deosebit, pentru modul exemplar de a acţiona, pentru promptitudinea şi generozitatea de care a dat dovadă, atât faţă de şcoala în care s-a format şi a cărei faimă a dus-o mai departe, dar mai cu seamă faţă de actualul colectiv didactic şi noua generaţie de elevi”, a spus directoarea Dorina Carp.
Aproape de comunitate
Profesoara Maria Ghiţă, purtătoarea de cuvânt a Colegiului „Dragoş Voda”, ne-a spus că “la cei peste 70 de ani pe care îi are, Radu Coca îşi desfășoară activitatea în Bucureşti, fiind în prezent un prosper om de afaceri. După 1990, văzând că lucrurile încep să se schimbe, înzestrat cu simţ de antreprenor, mult curaj şi capacitatea de adaptare la provocările noului, a înțeles că poate reuşi numai dacă face ceva pe cont propriu. Fără să aștepte mult, a intrat în lumea afacerilor. După ce a activat în domeniul industriei uşoare, instalaţiilor, firmelor de construcţii, pasul următor a fost crearea diviziei de dezvoltare imobiliară”. Radu Coca a intrat în Top 300 cei mai bogaţi români, dar nu şi-a uitat obârșiile, satul natal, nici şcoala unde şi-a făcut studiile liceale. „Personal şi prin firmele sale, bucovineanul Radu Coca a dorit să vină în sprijinul comunității. Om cu dare de mână, suflet frumos, mare, generos, a ajutat persoane cu probleme sociale, lista sponsorizărilor fiind foarte lungă: case de copii, biserici, instituții de învățământ, organizații, sinistrați, copii supradotați din zone rurale, persoane cu handicap, oameni nevoiași”, a completat profesoara Maria Ghiţă.
În semn de recunoștință
Pentru toate calitățile umane de care face dovadă Radu Coca şi drept recunoştinţă faţă de efectul benefic şi pilduitor al întregii sale activităţi, oficialitățile comunei Sadova i-au conferit, în anul 1996, „Diploma de cetăţean de onoare”. În anul 2000, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţlor, i-a acordat “Distincţia de Vrednicie”, recunoscându-i astfel meritele şi faptele sale. Profesoara Dorina Carp, directoarea colegiului, a precizat că „este important ca astfel de modele să-şi caute tinerii de azi şi din viitor, să-şi canalizeze ambiţia, să se îndrepte spre profesii care să-i facă utili societăţii, să reprezinte cu cinste meleagul natal”.