Zilele naţionale de plantare se desfăşoară la Fălticeni, în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie, primele două acţiuni având loc marţi, 29 octombrie.
Elevii clasei a II-a C de la Eco-Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, îndrumaţi de prof. Adriana Coţovanu, au marcat şi “Ziua verde a eco-şcolilor din România” prin plantarea în perimetrul şcolii a doi pomi, un gutui şi un cireş. Celor mici li s-au alăturat colegii de la clasele a VI-a A şi a VII-a B, îndrumaţi de prof. Alexandra Tocănel, prof. Adelina Haidău, şi bibliotecara Doriana Stan.
„Este o zi a voluntarilor pe care şcoala noastră o sărbătoreşte încă din 2010 şi ne face plăcere că suntem printre cei care cred că doar împreună putem schimba ceva. Prin astfel de acţiuni, elevii se ataşează şi mai mult de valorile ecologiei şi tind, la rândul lor, să îi înveţe şi pe cei cu care intră în contact – de ce este important să protejeze natura”, ne-a declarat prof. Adriana Coţovanu, coordonator program Eco-şcoala.
Un alt proiect educaţional se derulează în aceste zile şi la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni. Marţi s-a desfăşurat activitatea extraşcolară “Un arbore pentru dăinuirea noastră”, în care au fost angrenaţi elevi-membri ai Patrulei “Eco Desire”, coordonaţi de cadrele didactice Gabriela Budeanu, Alina Mironescu şi Claudia Şandru. Voluntarii au plantat 15 puieţi din specia foioase, în parcul şcolii.
Aşa cum am aflat de la prof. Gabriela Budeanu, coordonatorul activităţii, obiectivele urmărite prin acest proiect vizează dobândirea de către elevi a unor cunoştinţe cu privire la însemnătatea zilei naţionale de plantare, aplicarea cunoştinţelor dobândite la orele de protecţia mediului, geografie şi istorie, formarea unor atitudini responsabile faţă de mediu, stimularea interesului pentru rezolvarea problemelor de mediu, dar şi dezvoltarea spiritului de echipă.
La activitatea de marţi au participat ca invitaţi din partea comunităţii locale: primarul Cătălin Coman, reprezentanţi ai Poliţiei Municipale şi ai Ocolului Silvic Fălticeni.