Probele de funcţionare a celor trei CAF-uri pe gaz metan care vor asigura căldura necesară sucevenilor în prima parte a iernii, până la punerea în funcţiune a capacităţilor de producţie pe biomasă, au început marţi.
„Reprezentanţii firmei Bosch, care au furnizat aceste CAF-uri, sunt prezenţi la Suceava, pentru a face probele de funcţionare. Este posibil ca noua centrală să furnizeze agent termic chiar mai devreme de data de 9 noiembrie, iar până la sfârşitul lunii noiembrie urmează să fie pusă în funcţiune şi prima capacitate de biomasă”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, după o nouă vizită a șantierului noii centrale termice realizate de Adrem Invest.
„Avem șansa ca din noiembrie, la Suceava să funcţioneze cea mai modernă centrală pe biomasă din ţară. De altfel, este şi cea mai mare centrală termică pe biomasă din ţară, cu o capacitate de 270.000 de gigacalorii anual şi cu utilaje de ultimă generaţie”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.
Conform contractului încheiat cu Primăria Suceava, de la 9 noiembrie 2013, noua centrală termică trebuie să furnizeze energie termică către cele peste 22.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat, la un preţ de 116 lei pe gigacalorie, plus TVA.
(31 oct 2013, 12:54:03
(BIOMASA = masa lemnoasa uscata tocata)
- 1.000 to lemne/zi
-365.000 to lemne/an
- 1 ha de padure taiata = aprox.45 to lemn
- 1.000 to lemn = 22,2 ha padure taiata/zi
- 365.000 to lemn = 8.111 ha padure taiata/an
Acesta este costul functionarii noii centrale.!!!!
De ce austriecii nu au facut aceste centrale, de asemenea capacitate, care sa consume atata lemn din padurile lor ???
Aceste centrale sunt optime pe langa combinatele care prelucreaza lemnul iar din deseurile lemnoase se poate asigura energie termica pentru uzul propriu.!!!
Unde sunt reactiile organelor indreptatite sa verifice si sa analizeze asemenea dezastru care se va produce prin taierea padurilor ????