Instituţie de învăţământ de prestigiu, Şcoala Gimnazială ,,Bogdan Vodă” Rădăuţi a fost desemnată centru de formare pentru profesorii/învăţătorii care, în anul şcolar 2013-2014, întâmpină pentru prima dată cei mai mici boboci, elevii din clasa pregătitoare. Cursul de formare pentru personalul didactic din învăţământul primar s-a derulat în cadrul Proiectului „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV - program de formare continuă de tip blended learning pentru cadrele didactice din învăţământul primar”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, domeniul major de intervenţie: 1.3 - Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională.
Obiectivul general al proiectului a urmărit îmbunătăţirea accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul primar la oportunităţi de formare continuă bazate pe resurse digitale şi pe cursuri de tip blended learning, în vederea susţinerii formării de competenţe cheie la şcolarii mici prin organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare.
Au participat 111 cadre didactice de la şcolile din zonele Rădăuţi şi Siret
Cursul s-a derulat în perioada iulie-octombrie, iar sesiunile, axate pe diseminarea informaţiilor necesare activităţilor specifice de la clasa pregătitoare, au totalizat 134 de ore, dintre care 40 de ore de sesiune faţă în faţă, 92 de ore de curs online pe o platforma educaţională şi două ore alocate evaluării finale.
La activitatea de formare organizată la Şcoala Gimnazială ,,Bogdan Vodă” Rădăuţi au participat 111 cadre didactice de la şcolile din zonele Rădăuţi şi Siret. Conducerea Şcolii Gimnaziale ,,Bogdan Vodă” Rădăuţi, prin implicarea directă a directorului, profesorul Petru Nicuţă, a pus la dispoziţia cursanţilor următoarele resurse: săli de clasă, videoproiectoare, calculatoare, echipamente necesare multiplicării materialelor distribuite cursanţilor şi comunicării cu instituţiile implicate, materiale consumabile necesare derulării activităţilor de formare. Parteneri ai proiectului au fost Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Universitatea din Bucureşti - Departamentul Pentru Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar şi Softwin SRL.