Conducerea Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava a fost preluată de la mai vârstnicul Mihai Deliu, preşedintele fondator, de un tânăr manager, Rareş Hrestic (37 de ani).
Acesta a fost prezentat oficial ieri în noua sa calitate, în cadrul unei conferinţe de presă conduse de către Liliana Agheorghicesei, preşedinta Federaţiei Patronale a IMM-urilor pe plan judeţean, respectiv vicepreşedintă a acestei structuri pe plan naţional.
„Rareş Hrestic este managerul celei mai importante unităţi silvice private din judeţ, respectiv Ocolul Silvic <Silva Bucovina>, şi mai este şi asociat la două societăţi comerciale”, l-a prezentat succint Liliana Agheorghicesei pe noul preşedinte.
La rândul său, Rareş Hrestic a arătat faptul că în prezent organizaţia care o conduce are un număr de 1.160 de firme membre, reprezentând peste 33.000 de angajaţi, statistică care, a subliniat el, „conferă un grad ridicat de reprezentativitate patronatului nostru şi organizaţiei noastre la nivelul judeţului”.
Hrestic a declarat că instituţia patronală pe care o reprezintă trebuie să se regăsească în poziţia de factor de influenţă major în ceea ce priveşte decizia economică la nivelul judeţului Suceava.
„Nu putem discuta în nici un context despre măsuri cu caracter economic, fără a fi susţinute de partenerii sociali. Dacă dorim un parcurs social ascendent şi dezvoltare economică în judeţ, trebuie să susţinem normalitatea în mediul de afaceri, adică un cadru legislativ coerent, transparenţă instituţională şi, de asemenea, încurajarea performanţei. Doresc să mai spun că instituţia noastră îşi propune să promoveze şi să apere interesele comunităţii de afaceri şi să încurajeze competiţia şi performanţa”, a explicat Rareş Hrestic, precizând că unul dintre principalele scopuri ale organizaţiei este de sprijinire a întreprinderilor membre prin asistenţă managerială, prin asistenţă juridică, profesională şi tehnică.
Prioritate: Constituirea de filiale în principalele oraşe din judeţ
Noul preşedinte a anunţat că îşi propune constituirea de filiale în principalele oraşe din judeţ şi structurarea acestora pe specificul economic local.
„Dorim să dezvoltăm şi să creştem competenţa managerială la nivelul IMM-urilor, prin implementarea de cursuri profesionale, cursuri de iniţiere, seminare, dezbateri. Totodată, dorim să relansăm acele întâlniri <business to business>, pentru relaţionarea între partenerii de afaceri, pentru că de multe ori în mediul de afaceri, chiar dacă sistemul informaţional în momentul de faţă este destul de bine dezvoltat, totuşi informaţiile nu ajung de multe ori la timp sau nu ajung cum trebuie”, a completat Rareş Hrestic, invitând autorităţile şi instituţiile cu responsabilitate în domeniul economic să participe şi să contribuie, împreună cu Patronatul IMM-urilor pe care îl conduce, la dezvoltarea mediului de afaceri din judeţul Suceava.