Camera Agricolă Judeţeană Suceava, organizaţia fermierilor care a luat fiinţă după alegerile care s-au desfăşurat în judeţ la începutul lunii septembrie, şi-a găsit sediu în clădirea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă de peste drum de Spitalul Judeţean.
Sorin Popescu, fostul prefect al Sucevei, ales preşedinte al Camerei Agricole Judeţene Suceava, a precizat că acest prim pas al găsirii unui sediu a fost rezolvat, iar în aceste zile se va realiza şi înregistrarea oficială a Camerei la Judecătorie.
„Pe termen scurt ne propunem să stabilim o strategie a fermierilor la nivel de judeţ. Mai exact să vedem ce creştem, ce cultivăm şi cum şi cui vindem ceea ce producem, pentru a avea rezultate cât mai bune”, a declarat Sorin Arcadie Popescu.
El a admis că mai sunt încă mulţi paşi de făcut pentru ca această Cameră Agricolă a fermierilor să ofere consultanţă specializată celor interesaţi, pentru a accesa mai uşor fonduri europene şi a acţiona în comun, pentru a avea mai mare succes pe piaţă.
„În următoarele luni obiectivul este de a aduce alături de noi cât mai mulţi membri şi de a stabili un program şi o strategie clară”, a spus Popescu.
Agricultorii care vor deveni membri ai Camerei Agricole Judeţene Suceava vor trebui să plătească o cotizaţie. Această cotizaţie va fi stabilită însă de Camera Agricolă Naţională, care se va constitui după ce se vor înfiinţa Camere Agricole în toate judeţele.
În viitor, Camera Agricolă Suceava ar urma să aibă personal specializat care să ofere sprijin concret agricultorilor care vor accepta să fie membri în această organizaţie a fermierilor.
Cei 24 de membri aleşi ai Camerei Agricole îl au ca preşedinte pe Sorin Popescu, care a candidat din partea Asociaţiei „Plaiul Bucovinei”, în timp ce vicepreşedinte a fost ales Mircea Nicolae Mîrza, de la categoria fermieri peste 35 de ani.
Au mai fost aleşi membri în comisia de conducere Ion Dionisie Blanari, de la Asociaţia „Plaiul Bucovinei”, Mihai Flutur, tot de la „Plaiul Bucovinei”, Dumitru Bodea, care a candidat la categoria „Învăţământ şi cercetare agricolă”, Leonard Ovidiu Ioachimescu, de la fermieri peste 35 de ani şi Vasile Pleşca, din partea Asociaţiei „Produs în Bucovina”.
( 2 oct 2013, 18:36:26