Silvicultorii suceveni efectuează în această perioadă a anului un amplu control de verificare a gradului de regenerare a pădurilor judeţului, pentru a stabili măsurile necesare în vederea dezvoltării normale a acestora.
Controlul este efectuat pe o suprafaţă de peste 43.000 de hectare de pădure, regenerate pe cale naturală, mixtă sau artificială.
„Obiectul controlului îl constituie toate suprafeţele care nu au realizat starea de masiv, adică momentul din care o regenerare se poate dezvolta independent, fără a mai necesita lucrări de completări şi întreţineri. Scopul controlului este de a determina reuşita regenerărilor şi modul în care acestea s-au dezvoltat, precum şi stabilirea lucrărilor care trebuie efectuate în continuare”, a explicat şeful Direcţiei Silvice Suceava.
Controlul se desfăşoară în două etape. Suprafaţa pe care se desfăşoară prima etapă este de 33.226 de hectare, din care 20.406 de hectare regenerate natural şi 12.820 ha suprafeţe neregenerate, pentru care se propun lucrări de ajutorare a regenerării naturale.
A doua etapă vizează suprafeţe de 5.945 de hectare de pădure regenerată artificial şi 2.742 de hectare de pădure cu regenerări naturale, ambele în fondul forestier de stat, cărora li se mai adaugă 1.779 de hectare de pădure administrată de Direcţia Silvică în baza contractelor încheiate cu proprietarii acestora.
„Acum se stabileşte ce suprafeţe trebuie împădurite anul viitor şi se vede procentul de reuşită pentru împăduririle anterioare”, a adăugat şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu, care a antrenat în această amplă campanie atât personalul ocoalelor silvice din subordine, cât şi pe cel din aparatul propriu al Direcţiei Silvice.