418 candidaţi şi-au asigurat un loc la una din direcţiile de studiu ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia înmatriculându-se la unul dintre programele de licenţă (zi sau ID) ale instituţiei, în cea de-a doua sesiune de admitere organizată de universitate.
Dintre aceştia, 147 au optat pentru programe în regim de ID (Învăţământ la Distanţă), iar 271 au ales specializări cu un orar zilnic. Numărul celor înscrişi în sesiunea a II-a a fost mare, însă puţini au fost cei care, în final, s-au şi înmatriculat la specializările pentru care iniţial optaseră.
Cele mai multe dintre specializări şi-au ocupat locurile bugetate
Pentru programele de licenţă zi, în sesiunea din toamnă organizată de USV, cererea cea mai mare s-a înregistrat pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (67 de candidaţi înmatriculaţi). Toţi vor ocupa locuri cu taxă, întrucât cele bugetate au fost adjudecate încă din prima sesiune de admitere. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru Administraţie publică şi Economia comerţului şi turismului.
Facultatea de Silvicultură a mai strâns în luna septembrie încă 20 de studenţi, la specializarea Ecologie, singurul program cu locuri disponibile.
La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării au mai fost ocupate puţine locuri, respectiv 29. Cu toate acestea, facultatea şi-a completat locurile bugetate, însă numărul locurilor cu taxă rămase neocupate este mare.
La Facultatea de Inginerie Alimentară s-au mai ocupat 35 de locuri, toate în regim cu plată.
40 de candidaţi au optat, în toamnă, pentru Facultatea de Istorie şi Geografie, cei mai mulţi pentru specializarea Geografia turismului.
La Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management s-au mai înscris doar 34 de candidaţi, mare parte dintre specializările facultăţii rămânând cu locuri bugetate neocupate. Pentru Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au mai optat 46 de candidaţi.
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Departamentul pentru Sănătate şi Dezvoltare Umană nu au mai organizat admitere întrucât, în prima sesiune de admitere s-au ocupat atât locurile bugetate, cât şi cele nebugetate.
Cât priveşte învăţământul la distanţă, cea mai vânată facultate a fost cea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, acolo unde s-au înscris 108 candidaţi. Economia comerţului şi turismului, Contabilitate şi Administraţie publică au adunat cei mai mulţi studenţi.
478 de candidaţi admişi la programele de master
În sesiunea de admitere din toamnă, 478 de licenţiaţi au optat pentru un program de masterat al USV.
Înscrişi mulţi au adunat Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (253) şi cea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (84). Toate specializările de master şi-au completat locurile bugetate, însă locuri în regim cu plată au rămas în cadrul tuturor specializărilor.
Reprezentanţii USV anunţă că pentru locurile neocupate din oferta USV va avea loc un nou modul de admitere ce se va desfăşura în perioada 23-26 septembrie.
Informațiile privind rezultatele admiterii din sesiunea septembrie 2013 şi locurile rămase disponibile după perioada de înmatriculare din 16-20 septembrie pot fi consultate pe website-ul universităţii www.admitere.usv.ro.