Un copil în vârstă de 6 ani a scăpat aproape miraculos dintr-o încercare la limita supravieţuirii şi pentru un adult. Micuţul s-a pierdut în pădure, în timp ce se afla la cules bureţi, fiind găsit în viaţă după aproximativ 21 de ore. În acest timp copilul a rătăcit în pădure într-o noapte în care mercurul din termometre a coborât până la 5 grade Celsius şi a plouat mărunt şi rece. Dintre cei peste o sută de oameni care îl căutau, copilul a fost găsit chiar de naşul său.
O dispariţie anunţată foarte târziu şi o noapte de căutări în zadar
Miercuri după-amiază, copilul în vârstă de 6 ani, Ionuţ Ursu, din satul Deluţ, comuna Fundu Moldovei, a mers în pădure, la cules bureţi, cu tatăl, unchiul şi fratele său mai mare. Copilul avea să dispară în jurul orei 17.00. Apropiaţii au povestit că băiatul, împreună cu fratele său mai mare, în vârstă de 8 ani, s-au speriat de un câine de la o stână şi au fugit. Dacă fratele mai mare a fugit spre tatăl său, Ionuţ a luat-o în celălalt sens. Timp de aproximativ patru ore membrii familiei l-au căutat singuri pe Ionuţ, crezând că acesta nu poate fi departe şi îl vor găsi. Din păcate, s-au înşelat. Abia la ora 21.00 un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că un copil în vârstă de 6 ani s-a rătăcit în pădure, în zona satului Deluţ, comuna Fundu Moldovei.
Autorităţile s-au mobilizat imediat. Până la miezul nopţii s-au format echipe de căutare din aproximativ 80 de oameni. Printre ei s-au aflat poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti, poliţişti de frontieră cu camere de termoviziune, dar şi voluntari din sat. Operaţiunile de căutare pe timp de noapte nu au adus însă nici un rezultat.
Naşul salvator l-a găsit pe vârful unui deal
De la prima oră a dimineţii de ieri căutările au fost extinse. Jandarmeria şi Poliţia şi-au suplimentat efectivele din zonă. Numai de la Jandarmerie în zonă au fost trimişi 36 de oameni. De asemenea, un sprijin foarte important, chiar decisiv, a venit de la personalul de la Ocolul Silvic Breaza. Aceştia din urmă au avut avantajul cunoaşterii foarte exacte a zonei. La fel şi localnicii care au fost voluntari.
Au urmat alte ore de căutări fără succes, iar cei mai mulţi dintre salvatori se gândeau la ce poate fi mai rău.
La ora 14.00 avea să se producă minunea. Copilul a fost găsit pe un drum, în vârful unui deal. L-a găsit Gavril Ursescu, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Breaza, naşul copilului.
„De dimineaţă a spus cineva că a auzit un glas de copil în acea zonă şi am mers pe versant. Sus, pe la 1.700 de metri altitudine, întâmplarea şi norocul au făcut că mi-a ieşit în faţă, i-am văzut fâşul albastru”, a povestit Gavril Ursescu.
Copilul a dormit în copac şi a fost găsit într-o stare bună de sănătate
Copilul a fost găsit într-o stare neaşteptat de bună. Nu era speriat, nu avea leziuni vizibile şi era doar puţin ud la picioare.
„Mi-a spus că a dormit în copac, la un moment dat a căzut, dar s-a urcat din nou în copac. S-a mai jucat, era foarte senin, fără probleme. El nici nu a realizat că a plouat, era ud la picioare, dar nu era panicat”.
Salvatorii şi membrii familiei au povestit că micuţul cunoştea destul de bine pădurea, iar firea sa robustă l-a ajutat cu siguranţă să supravieţuiască în pădure.
Din braţele naşului salvator copilul a ajuns în braţele mamei. Femeia a fost atât de emoţionată încât nu a putut spune mai mult decât că mulţumeşte tuturor celor care au ajutat-o. Copilul a fost urcat într-o ambulanţă şi consultat. Şi medicii au confirmat în scurt timp că băiatul este într-o stare bună de sănătate
„Mulţumim foarte frumos la toată lumea care ne-a ajutat şi la Dumnezeu”, a spus tatăl băiatului, Dănuţ Ursu.
Operaţiunile de căutare au fost coordonate de subcomisarul Vasile Reabschi, şeful Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, care s-a aflat permanent în zonă.
(20 sep 2013, 13:02:15
Nu pot sa nu ma gandesc insa si la copilul din Bucuresti, mancat de caini langa un parc. Apar tot felul de idioti la televizor si arunca vina ba pe bunica, ba pe copil...
Bunica aceea, daca a gresit, a primit pedeapsa indestul!
Copiii se mai pierd uneori, cum si acesta, care iata a petrecut o noapte in padure, unde sunt animale salbatice, si a scapat cu bine.
Nu ne putem numi oameni daca ingaduim ca mai de pret sa fie un animal decat un om, mai ales un copil nevinovat. Oare nu-i de datoria noastra sa-i protejam?
As vrea ca cei care inca mai hranesc astfel de caini fara stapan sa se gandeasca, lor le-ar placea ca proprii lor copii ori nepoti sa treaca prin asa ceva?
Oare pot sa-si deie seama de ce spaima traieste un om asaltat de o haita de caini? Dar un copil oare ce frica teribila indura, si ce durere? Sa incerce sa se puna in locul lor!