Fostul prefect al judeţului Suceava din perioada guvernării PD-L, Sorin Arcadie Popescu, a fost ales şef al Consiliului Judeţean al Camerei Agricole Suceava, structură nou înfiinţată ai cărei membri au fost stabiliţi în urma voturilor primite de la agricultori la alegerile desfăşurate duminica trecută în 113 secţii de votare din judeţul Suceava.
Sorin Arcadie Popescu, de profesie silvicultor, care are însă şi o fermă de creştere a animalelor, a fost unul dintre candidaţii Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Plaiul Bucovinei” Suceava, structură care a obţinut cel mai bun rezultat la aceste alegeri, adjudecându-şi şase din cele opt mandate de la categoria asociaţii profesionale.
Aleşii în comitetul de conducere al Camerei Agricole Suceava
Ieri, cei 24 de membri aleşi în Camera Agricolă Suceava au fost convocaţi la sediul Direcţiei Agricole Suceava. Aici, directorul instituţiei, Vasile Schipor, care a fost preşedinte al Comitetului de Iniţiativă care a organizat alegerile, i-a anunţat pe noii aleşi că rolul instituţiilor statului s-a încheiat, iar de acum membrii Camerei Agricole Suceava trebuie să-şi gestioneze singuri activitatea.
Primul pas a fost ca membrii Camerei Agricole Suceava să îşi aleagă comitetul de conducere. S-au făcut propuneri şi apoi s-a trecut la vot.
Preşedinte a fost ales, cu 17 voturi, Sorin Arcadie Popescu, în timp ce vicepreşedintele Camerei Agricole va fi Mircea Nicolae Mîrza, de la categoria fermieri peste 35 de ani.
Au mai fost aleşi, de asemenea, cinci membri ai comitetului de conducere: Ion Dionisie Blanari, de la Asociaţia „Plaiul Bucovinei”, Mihai Flutur, tot de la „Plaiul Bucovinei”, Dumitru Bodea, care a candidat la categoria „Învăţământ şi cercetare agricolă”, Leonard Ovidiu Ioachimescu, de la fermieri peste 35 de ani şi Vasile Pleşca, din partea Asociaţiei „Produs în Bucovina”.
Dintre cei cinci membri ai comitetului de conducere, Ion Dionisie Blanari a fost desemnat de preşedintele Sorin Popescu secretar al Camerei Agricole Suceava.
Camera Agricolă Suceava ar urma să se autofinanţeze cu cotizaţii de la fermierii din judeţ şi are ca principal rol oferirea de sprijin acestora din urmă, pentru a accesa cât mai multe fonduri europene.
(13 sep 2013, 11:25:20
tari s-o mai îngrijat ci s-o mai întâmplat cu matali după Apocalipsa electorală din primăvara anului trecut.
Așa te mare i-o fost nedumerirea încât o crezut că te-o cetluit feseniștii aiștea la Jilava, așa că s-o apucat să trimită memorii la gov dot ro, prezicenci dot ro, la just dot ro ca să ceară degrabă punerea matli în libertati. Mai mult de-atât, s-o apucat baba să traducă din ingliș formularul de access la European Court of Human Rights de la Ștasburg, ca să pledeze Ie și aclo pentru cauza matali.
Cân colo, iote unde stăte duglișu! Ca popândăul în popșoi, pândind momentu ca să se pricopsească iar c-o sinecură suculentă.
Ghini c-ai izbândit c-amu o să aibă și baba cu cine sta la ciat pe forumul enervatorului de Suceava, mai ales amu că vine iarna, dzilele-s kurze iar nopțile lange. Să știi că ș-acum merge pisiul ceala ultimul răcnet care i l-a trimis la cotoroanță, chit c-o vrut piesiediștii să-l naționalizeze cu de-a forța.
Da moșu iia să știi c-o fost barbat viteaz și s-o pus de-a curmezișul în calea tractorului cu care o vinit piesiediștii lui nea Chifor ca să ieie pisiul la colhoz.
Las că-ți povistește baba mai multe în epizoadele viitoare cum cât o pătimit iea din cauza la bolșevicii aiștea de-o vinit la puteri, o promis minciunos în campanie c-or să dea și când acolo iacătă c-or luat.
Să știi că babii și moșului le-o tăiet de tot toate agiutoarele sociale pe care le aveau din vremea matali, așa că n-o rămas decât cu pensia de colhoz de 5 lei a babii și pensia de 10 lei de veteran WWII al moșului.