167 de candidaţi, reprezentând aproximativ 70 % dintre concurenţii care au depus dosare de admitere la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni,au încheiat cu succes probele eliminatorii şi vor susţine astăzi proba de verificare a cunoştinţelor.
În zilele de 7 şi 8 septembrie, 247 de candidaţi, 216 băieţi şi 31 fete, s-au prezentat la sediul Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în vederea înscrierii la concursul de admitere. Duminică, 8 septembrie, începând cu ora 15.00, candidaţi şi părinţi au participat la instructajul susţinut de colonelul Marian Mircea-Liviu, comandantul unităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere a şcolii.
Aşa cum am aflat de la cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al şcolii, detaşamentul fetelor a intrat primul la probele eliminatorii. Subcomisia de examinare medicală a declarat apte toate cele 31 de fete, dar acestea au întâmpinat dificultăţi la verificarea aptitudinilor fizice. Au promovat doar opt fete: 15 nu s-au încadrat în baremul pentru proba de viteză, una – în cel pentru aruncarea mingii, iar şapte – în cel pentru proba de alergare-rezistenţă.
Din 216 băieţi înscrişi, au rămas în competiţie 159: cinci au fost declaraţi „inapt” din punct de vedere medical, 51 nu au promovat probele fizice, iar unul s-a retras din concurs.
Astăzi, începând cu ora 09.00, candidaţii se vor prezenta la sediul şcolii pentru a susţine proba de verificare a cunoştinţelor în intervalul orar 10.00-13.00. După predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sala de concurs, unde vor fi invitaţi la catedră pentru corectarea lucrării, aflând astfel punctajul obţinut.
Candidaţii, clasaţi în ordine descrescătoare, cu un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile, vor fi declaraţi „ADMIS” şi vor începe cursurile în data de 1 octombrie 2013.
Tot de la cpt. Irina Airinei am aflat că subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor vor fi elaborate într-un pavilion din incinta şcolii de câte doi profesori pentru fiecare disciplină de concurs, desemnaţi prin tragere la sorţi. Clădirea va fi sigilată, cadrele didactice şi militare nu vor avea telefoane mobile, iar comunicarea cu membrii comisiei va fi interzisă până după începerea probei de concurs. Vor fi elaborate două variante de subiecte, din care va fi extrasă una, tot prin tragere la sorţi, iar plicurile pentru fiecare sală de concurs vor fi sigilate înainte de deschiderea imobilului.