Proiectul de la Roşia Montană a stârnit reacţii nu doar în rândul societăţii civile, ci şi printre politicieni. Conducerea interimară a PRM Suceava s-a declarat împotriva deschiderii acestui obiectiv şi şi-a declarat susţinerea faţă de oamenii care au ieşit în stradă şi care vor protesta şi zilele următoare.
„Linia adoptată de PRM vizavi de acest subiect este una extrem de clară şi corectă. Nu dorim ca România să fie otrăvită, iar unii să folosească teritoriul românesc pentru a obţine beneficii uriaşe”, a declarat Saveta Ionesi, preşedintele interimar al PRM Suceava.
De altfel, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a vorbit în Parlamentul European despre acest subiect extrem de sensibil, şi a amintit că există un vot covârşitor împotriva folosirii cianurilor în minerit.
Corneliu Vadim Tudor a ţinut să arate că de pe urma deschiderii activităţii la Roşia Montană se vor obţine 300 de tone de uraniu, 800 de tone de aur şi 2.000 de tone de argint, iar beneficiari vor fi oameni de afaceri din străinătate. În plus, la Roşia Montană riscă să dispară obiective din patrimoniul Unesco, cum ar fi 1.700 de km de galerii romane.
( 5 sep 2013, 12:33:20
Problema e falsa: RM e la noi, organele de control sunt romanesti, ce le-mpiedica sa verifice respectarea normelor de mediu?
Vrem bani pentru pensii, sanatate, autostrazi si multe altele dar ...din alta parte...atunci sa plateasca cei care protesteaza...