411 elevi nu s-au prezentat ieri la proba la alegere a profilului şi specializării de la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, ce se desfăşoară în perioada 19 august - 5 septembrie, în opt centre de examinare desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava: Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi şi Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc. Cele mai aglomerate centre de examinare au fost Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni şi Colegiul Tehnic Rădăuţi.
Un singur candidat la filozofie şi doar patru la economie
Dintr-un total de 1.644 de candidaţi înscrişi, doar 1.233 au intrat ieri în sălile de examinare, pentru a susţine probele la Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană (înscrişi 175 – prezenţi 149), Biologie vegetală şi animală (înscrişi 698, prezenţi 522), Chimie anorganică (înscrişi 24, prezenţi 17), Geografie (înscrişi 529, prezenţi 390), Logică, argumentare şi comunicare (înscrişi 14, prezenţi zece) etc. La proba de economie au fost patru candidaţi şi toţi s-au prezentat la examen. La filozofie a fost un singur candidat prezent la examen, singurul înscris la această specializare.
Elevii care nu au promovat în prima sesiune au primit o a doua şansă în vederea obţinerii diplomei de bac. Mare parte a elevilor care au fost examinaţi în aceste zile provin de la grupuri şcolare, colegii industriale sau licee particulare, instituţii la care procentul de promovabilitate la bacalaureatul din vară abia s-a apropiat de 15%, în unele cazuri situându-se chiar sub 10%.
Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.