Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pungă goală

Anul acesta nu s-a alocat nici un leu pentru construcţia sau refacerea şcolilor şi grădiniţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 110 şcoli şi grădiniţe aflate în construcţie sau în renovare în judeţul Suceava au fost lăsate de izbelişte în cursul acestui an. Autorităţile locale nu au primit nici un leu pentru continuarea lucrărilor, dar nici pentru plata datoriilor acumulate către constructori la finele anului trecut. Potrivit unui raport întocmit de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, valoarea totală a celor 110 obiective este de 246 de milioane de lei. Până în prezent, s-a plătit doar o treime din sumele necesare, iar pentru ca şcolile şi grădiniţele să poată fi date în folosinţă ar mai fi nevoie de încă 163 de milioane de lei. De asemenea, s-au adunat datorii şi faţă de constructori, aceştia având de încasat, pentru lucrările executate până în decembrie 2012, nu mai puţin de 13 milioane de lei.

Mai grav este că unele obiective au fost finalizate, dar pentru că nu şi-au primit banii, reprezentanţii firmelor de construcţii refuză să le predea beneficiarilor. Datoriile cele mai mari se înregistrează la Rădăuţi, acolo unde o şcoală cu 12 săli de clasă stă nefolosită după ce constructorul a anunţat că nu va preda cheile decât abia după ce va încasa suma de 3,73 de milioane de lei. Restanţe mari se înregistrează şi pentru lucrările efectuate la Şcoala Gimnazială din Calafindeşti-600.000 de lei, pentru lucrările de la Grădiniţa cu Program Prelungit Pătrăuţi-200.000 de lei, pentru investiţiile de la Şcoala Gimnazială Capu Codrului-175.000 de lei, sau pentru lucrările derulate la Grădiniţa cu Program Normal Udeşti-150.000 de lei.

În alte situaţii s-a ajuns la litigii, iar în urma deciziilor judecătorilor s-a ajuns la înfiinţarea popririi pe conturile beneficiarilor, cum ar fi cazul la Rădăuţi, Capu Câmpului, Păltinoasa sau Neagra Şarului.

 

O şcoală închisă, iar în altele se învaţă în condiţii improprii

Pe lângă faptul că nu s-au finalizat alte şcoli şi grădiniţe, în unele cazuri situaţia este exact pe dos. De exemplu, Şcoala Primară Ciumuleşti, care aparţine de Şcoala Gimnazială Vadu Moldovei, a intrat într-un proiect de reconstrucţie, fiind închisă, iar cei 45 de elevi vor fi transportaţi la şcoala de centru.

Iar problemele nu se opresc aici, în unele cazuri activitatea şcolară derulându-se în condiţii improprii. În această categorie se încadrează Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Rădăşeni, Şcoala Gimnazială Basarabi - Preuteşti, Grădiniţa cu Program Normal Probota, Clubul Copiilor şi Elevilor Gura Humorului, Grădiniţa cu Program Normal Nr.1 Berchişeşti, Şcoala Primară Hreaţca – Pleşeşeti, Şcoala Primară, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 şi 2 Hârtop, Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa Piticilor” Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit informării conducerii IŞJ Suceava, în unele şcoli există probleme de dotare cu material didactic sau mobilier şcolar, fiind necesare achiziţii, în condiţiile în care acesta este uzat sau insuficient, în raport cu efectivele de elevi, cum ar fi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broşteni, Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul acesta nu s-a alocat nici un leu pentru construcţia sau refacerea şcolilor şi grădiniţelor.
 Vizualizări articol: 3219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Anul acesta nu s-a alocat nici un leu pentru construcţia sau refacerea şcolilor şi grădiniţelor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun așa, bun așa! trimis de
(30 aug 2013, 11:49:57
Bine că i-au dat țuhali de parale lui coman să facă rachetodrom în livezile* cu meri să construiască parcări antigravitaționale*, să asfalteze Calea Lactee*** sau să construiască toalete ecologice mobile care să orbiteze pe traiectoria itinerantă a fiecărui kănănar diareic****

Apoi bine că au dat furgoane de bani la Catedrala Tâmpirii Neamului cel stupid, varianta mini de pe mărășești.

Dar cel mai bine e că s-au alocat fonduri pentru Muzeul pseudo-holocaustului nației jidovești, cea mincinoasă și plângăcioasă.

Școli și grădinițe?confused Hmmmm!thinking
Dă-o, mă, în pnot listening a mă-sii de școală!
Cui draaqu îi mai trebuie școală în Rromânica?i dont know
Opt***** sau 12 ani se-mpinge cartea cu cornul, fără nici un examen ăn cale, fără nici un baraj sau un trial.
Într-a douășpea, cine nu știe cât face 1+1 ******, scoate iar crăițarii din teșcherea și copie ca mistrețul.
Apoi semianalfabetul bacalaureat este Licențiat de Ziua a Șaptea la Sfredelu Haret.*******.
Apoi de încuscrește, încumetrește cu vreun ștab.
Sau îi dă șpagă ăstuia.
Sau îi recoltează scamele de pe rever și îi pupă kurul.
Astfel fostul școlar devine CETĂTEAN DE BAZĂ al Absurdistanului Rromânesc.

Concluzie: Fiesienieul nu va avea NICIODATĂ nevoie de oameni educați!
Ei au nevoie numai de tâmpiți behăitori, mase de manevră previzibile în instincte și predictibile în non-comportament.
Turme și ciurde nenumărate de cornute mici și mari, cu mintea îmbălsămată în votcă, superstiție, ignoranță și incultură.
PROGRAMUL NAȚIONAL DE EDUCAȚIE NU CONSTITUIE UN ELEMENT PRIORITAR PE AGENDA GUVERNAMENTALĂ A FIESIENIEULUI.
1.1  RE: Bun așa, bun așa! trimis de
(30 aug 2013, 11:58:24
* alea defrișate de brusturari ca să aibă și ei ce pune pe foc iarna
** în care să repauseze oniric toți simpatizanții piesiediști după ce au ieșit mangă și în patru labe motrice din crâșma unde și-au tocat ajutoarele sociale
*** la prețuri ASTRONOMICE, bineînțeles
**** mai știi unde-l apucă nevoia pe amărâtul diareic?
***** care mai apoi va cumpăra, cu câteva sute de euro, o diplomă de bacalaureat genuine
****** =3, după prețioasele lìndicații ale secretirului zDrăngănea
******* că Spiru Haret se întoarce acum în sepultură mai ceva ca palele rotorului de la elicopter
2.   Bine asa... trimis de
(30 aug 2013, 12:07:39
Bine ca sunt biserici multe cat mai multe , cat mai fastuoase si stralucind de aur . Educatie la ce bun ? Oamenii trebuiesc indobitociti pentru a se ruga mai bine la ceruri pentru bani , sanatate , casa , masa . Daca i-ar duce putin capul ar fi toti in fata guvernului sa-si ceara drepturile ,un salariu decent , o alocatie normala pentru copii , pensii binemeritate dupa ani de munca . Asa ca sa asteptam sa pice din cer ...
2.1  RE: Bine asa... trimis de
(30 aug 2013, 13:39:06
Ai foarte mare dreptate. Insa cum in Romania biserica este o afacere profitabila, e imposibil de schimbat ceva. Mai ales ca preotii ajuta de multe ori indivizii cand sunt in campanie electorala. Iar cum prostimea asculta de preot...si porcul ajunge parlamentar, normal ca prefera sa dea banii la biserici decat sa-i dea la scoli.
3.   O copită spală pe alta și amândouă râtul trimis de
(30 aug 2013, 14:05:53
Ș-apoi se-ntoarce porkul parlamentar c-o milostenie micuță din IMENSA avere personală, danie nefilantropică adresată personal popii.
Pe lângă asta, charitatea suin-parlamentară este dublată de-o misericordie mai mare, făckuită din fonduri publice și având blagodarenia primarului. Carele se duce tot în teșchereaua adâncă ca un țuhal a popii.
Păstor de suflete care p-ormă urlă ca un țârcovic din toțo bojogii, la omiliile din utrenie și vecernie, ca să meargă popưlimea să-l aleagă orbește pe cel mai porcovan dintre toți mistreții politici.
În sincron cu sforăriile și sforăielile neteologice ale levitului, mai aleargă ca bezmeticii pe la porțile oamenilor și derbedeul de director al școalei, însoșțit de niște derbedeauce anafabete care au reușit să se căpătuiască chiaburistic ocupând funcții didactice ale merituoșilor surghiuniți în auslanduri.
Ș-atunci, dacă toată roata dinamicii sociale se-nvârte în jurul axei pork parlamentar – popă – derbedei didactici – popưlime oarbă, atunci ce rost mai are să investești în VIITORUL NAȚIEI?
Hai că-i prea tezistă exprimarea?
Ce rost mai are să le faci la copchii o budă acătătrii, unde să se kace fără să le sufle austrul sau crivățul în dos? Iar după aia să aibă un robinețel unde să-și spele mânuțele?
Nu mai bine hăpăie părăluțele alea publice porkul parlamentar cu popa și cu derbedimea pseudo-didactică?
Dă-o, mă, în pnot listening a mă-sii de școală?
Vrei p-ormă să se deștepte lumea și să se ginească la dedesubturile celei de-a opta taine a ortodoxiei feseniste?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei