Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie judecătorească

Poliţistul de frontieră acuzat de trafic cu ţigări de contrabandă, pus în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul de frontieră arestat pe 16 august pentru contrabandă cu ţigări a fost pus în libertate în cursul zilei de ieri. Mihai Gabriel Fodor, de 33 de ani, din Bursuceni - Vereşti, are interdicţia de a părăsi ţara, decizia de eliberare a sa din arest fiind definitivă.

Nu de aceeaşi soluţie favorabilă au beneficiat şi celelalte trei persoane arestate în acest dosar. Gabriel Constantin Olinici, de 35 de ani, din Rădăuţi, fost poliţist de frontieră şi cumătru cu Fodor, şi Ionel Curea şi Gheorghe Mihai Halip rămân în continuare în arest. Curtea de Apel Suceava a respins ieri recursurile declarate de cei trei, probele din dosar convingându-i pe magistraţi că nu pot fi cercetaţi în stare de libertate.

În pledoaria sa, Bogdan Călin, avocatul poliţistului de frontieră Fodor, a susţinut că în dosar nu există nici măcar indicii care să ducă spre concluzia vinovăţiei clientului său, darămite probe concrete. La rândul său, Traian Andronachi, avocatul lui Gabriel Constantin Olinici, s-a declarat siderat de evoluţia acestui dosar.

„Nu înţelegem de ce au fost arestate doar două persoane presupuse a fi pus bazele grupului infracţional organizat, nu şi celelalte două identificate, respectiv Cristi Maftean şi cetăţeanul ucrainean Vasyl Paskar. În acest caz, ne aflăm în faţa unei neregularităţi de formă şi de fond, iar persoanele puse sub acuzare de către DIICOT Suceava ar trebui cercetate în stare de libertate”, a conchis Traian Andronachi.

Totuşi, argumentele sale nu i-au convins pe judecătorii Curţii de Apel Suceava. Andronachi a anunţat că va uzita şi de celelalte căi legale pentru eliberarea clientului său.

 

Au fost reţinuţi pe 15 august

Joi, 15 august, în urma mai multor percheziţii şi în baza unor mandate de aducere, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au fost conduse 23 de persoane, dintre care trei cetăţeni ucraineni.

Afacerile cu ţigări de contrabandă au fost demarate de această grupare în aprilie 2013, în zona de frontieră adiacentă localităţilor Frătăuţii Noi – Climăuţi, judeţul Suceava.

Reţeaua, susţin procurorii DIICOT, a fost constituită din cetăţeanul ucrainean Vasyl Paskar, împreună cu cetăţenii români Ionel Curea, Gheorghe Mihai Halip şi Cristi Maftean, iar în scurt timp au aderat şi alţi membri.

„De la începutul existenţei sale, respectiv luna aprilie 2013, şi până în prezent, gruparea infracţională a reuşit performanţa de a desfăşura, într-un timp relativ scurt, o activitate infracţională deosebit de productivă, extrem de bine organizată, inculpaţii demonstrând că au făcut o adevărată profesie, generatoare de venituri substanţiale, din activităţile de contrabandă”, au susţinut procurorii DIICOT în faţa judecătorilor.

Ţigările de contrabandă erau cumpărate de mai multe persoane, dintre care anchetatorii au vorbit despre o anume Simona Codreanu, respectiv un individ pe nume Blenduş Giurgiuveanu.

Conform unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, structură care a avut un rol important în monitorizarea acestei grupări infracţionale, liderii grupării l-au recrutat şi pe Gabriel Constantin Olinici, fost agent la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, care a intermediat legătura cu Mihai Gabriel Fodor, poliţist de frontieră.

„Acesta din urmă avea rolul de a furniza informaţii legate de momentul oportun pentru săvârşirea faptelor de contrabandă, funcţie de misiunile desfăşurate de poliţia de frontieră în zona vizată, informaţii la care avea acces prin intermediul colegilor, deşi se afla în concediu de paternitate”, mai arată procurorii DIICOT Suceava.

O parte dintre membrii grupării, respectiv Gheorghe Mihai Halip şi Ionel Curea, au fost prinşi în flagrant pe 15 august, în timp ce introduceau ilegal în ţară, pe frontiera verde, în zona localităţii Frătăuţii Noi, cantitatea de 24.410 pachete ţigări de provenienţă extra-comunitară, respectiv Ucraina şi Republica Moldova.

Ţigările erau încărcate într-un microbuz marca VW Caravelle, condus de Curea, traseul microbuzului fiind asigurat de fostul poliţist de frontieră Olinici, la volanul unui autoturismul marca Audi, înmatriculat în Germania. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră acuzat de trafic cu ţigări de contrabandă, pus în libertate.
 Vizualizări articol: 3504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul de frontieră acuzat de trafic cu ţigări de contrabandă, pus în libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei