Conducerea Consiliului Judeţean a atras atenţia Primăria Sucevei că trebuie să facă toate demersurile pentru ca sucevenii să beneficieze de căldură şi apă caldă în această iarnă. Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a spus că situaţia celor peste 240 de persoane disponibilizate de la SC Termica SA Suceava a fost salvată de Guvernul României, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Victor Ponta, alături de reprezentanţii sindicaliştilor. Nechifor a spus că în momentul de faţă sunt asigurate sumele pentru veniturile complementare, în valoare de 1,754 milioane de lei, astfel încât persoanele disponibilizate de la Termica pot intra în şomaj. Şeful administraţiei judeţene a subliniat însă că este regretabil faptul că la nivelul SC Termica SA s-a ajuns în această situaţie.
„Vreau să precizez că instituţia Consiliului Judeţean Suceava nu are atribuţii în cazul SC Termica SA, aceasta fiind o societate comercială publică deţinută de Consiliul Local Suceava. Totuşi problema socială constituie pentru noi o preocupare şi considerăm că sunt necesare explicaţii suplimentare cu privire la utilizarea sumelor de bani care au fost virate de Primăria municipiului Suceava în contul SC Termica SA, în special în ceea ce priveşte răscumpărarea certificatelor verzi, sens în care a fost înfiinţată şi o comisie de anchetă formată din consilieri municipali”, a declarat Nechifor.
El a ţinut să precizeze că în cazul SC Termica SA „nu putem merge la nesfârşit cu o solicitare de ajutor la Guvern”, în condiţiile în care există management local şi aleşi locali care trebuie să gestioneze problemele. Preşedintele CJ Suceava a arătat că după rezolvarea problemei disponibilizărilor, Primăria Suceava trebuie să se concentreze pe asigurarea agentului termic pe timp de iarnă. „Investiţia în noua centrală termică trebuie să se facă cât mai curând. De asemenea, trebuie să fie asumate împreună cu lichidatorul de la SC Termica SA zonele vitale din această societate comercială, pentru a nu fi transformate în fier vechi. În acelaşi timp trebuie făcute demersurile pentru asigurarea sistemului de distribuţie şi varianta alternativă de încălzire cu CAF-uri”, a încheiat Cătălin Nechifor.
(23 aug 2013, 12:20:42
Cei care suntem in sistemul centralizat suntem ai nimanui, spre deosebire de E-ON care face ce face, stie cum sa-si apropie prin fel de fel de metode noi abonati.
O scara intreaga de la blocul meu se muta cu totul la E-on! Motivul este pretul mare la caldura si apa calda, plata exagerata a tevilor in comparatie cu pretul consumului la E-on.
In timp ce E-ON lupta pentru a cistiga cit mai multi clienti, sistemul centralizat este total dezinteresat, aproape ca ii impinge spre E-on, prin astfel de acte necugetate cum ar fi spectrul maririi preturilor la consum, sau oprirea apei calde timp de o luna, in fiecare an .
Trebuie de gasit si in sistemul centralizat o modalitate de apropiere de oameni si de nevoile lor!
Ca peste tot in lume cei care sunt racordati la sistemul centralizat termic sunt de obicei cei cu venituri mici si f. mici. Sistemul termic este echilibrat, mai suplu, usor de controlat si avantajos. Peste tot in lumea larga exista intelegere, chiar si de la guvern, pentru acest sistem.
Din acest motiv in Ungaria aprope toti sunt in acest sistem pe scari sau blocuri. Nicaieri nu se intimpla ca la noi sa se ,,evadeze” asa in masa de la un sistem la altul.
La noi totul este posibil! Cind primarele si ai lui, au alte preocupari si cind legile sunt ad libitum-interpretabile, dupa placere.
Ar fi de dorit sa avem, sau sa puneti conducatori inimosi, cu simt gospodaresc care sa puna la punct sistemul centralizat .
Merita pentru ca s-a investit mult in timp, este viabil, si cel mai bun.
Multi vor dori sa revina, pentru avantajele pe care le stim cu totii!