Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 187 (5394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până acum

Peste 600 de suceveni au solicitat să fie debranşaţi de la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare va scădea simţitor până la începerea unui nou sezon rece, cea mai bună dovadă fiind numărul mare al solicitărilor depuse în acest sens de cei care vor să treacă la un alt sistem de încălzire al locuinţei.

Numărul celor care au solicitat deja debranşarea de la reţelele de încălzire ale Termica depăşeşte 600 de familii din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Până acum au fost depuse 607 cereri de debranşare de la sistemul centralizat, ceva mai multe decât anul trecut, când, în aceeaşi perioadă, erau depuse 455 de solicitări”, a precizat directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Ovidiu Dumitrescu.

În opinia sa, numărul cererilor de debranşare nu diferă cu mult de anii precedenţi, cei care vor să renunţe la sistemul centralizat fiind cei care sunt nemulţumiţi din diverse motive, uneori ca urmare a acţiunilor vecinilor lor.

„Chiar de numărul cererilor de debranşare este în creştere, nu putem vorbi de un fenomen precum valul de debranşări de după Revoluţie, când aveam şi câte 2.000 – 2.500 de debranşări. Între timp, sistemul a mai fost modernizat, sunt 18 puncte termice care furnizează apă caldă non-stop, iar în perioadele de iarnă, căldura din case nu a lipsit. Există însă probleme acolo unde s-au debranşat mulţi de pe o scară, iar cei care au rămas trebuie să suporte pierderile şi costurile comune”, a declarat directorul Termica.

 

37 de cereri de debranşare, respinse

Din cele 607 cereri de debranşare depuse până acum, în 37 de cazuri răspunsul dat de Termica este negativ, încât proprietarii nu au voie să se debranşeze de la reţea.

„Există o serie de acte normative care ne indică clar situaţiile în care debranşarea de la sistemul centralizat este justificată şi unde nu. Legea spune clar că, într-un condominiu, nu trebuie să existe mai multe sisteme de încălzire, ori am avut cazuri în care solicitanţii erau persoane care, prin plecarea lor, destabilizau întregul circuit, pentru că toţi ceilalţi vecini sunt abonaţi la sistemul centralizat”, a explicat directorul societăţii de termoficare.

Spre surpriza celor de la Termica, în momentul în care au mers în teren să verifice instalaţiile celor care solicitau debranşarea, la unii, cărora nici nu le-a fost aprobată cererea, au găsit instalaţiile tăiate şi centrala de apartament deja montată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de suceveni au solicitat să fie debranşaţi de la Termica.
 Vizualizări articol: 2436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 600 de suceveni au solicitat să fie debranşaţi de la Termica5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu facem nimic, dar ne miram ca pleaca 600! trimis de
(14 aug 2013, 13:57:09
Este firesc ca oamenii sa se mute, sa tinda spre un sistem performant, modernizat cum este cel de la E-on. Insa ce vina au ceilalati care din diverse motive vor sa ramina la sistemul centralizat? Este mai comod de intretinut si mai eficient. De ce sistemul centralizat are conducatori de paie, dezinteresati si de rea credinta? Cei ce conduc sistemul nu fac nimic pentru a-si pastra oamenii care au creat si au contribuit la perfectionarea lui.
De ce acolo unde s-au debranşat mai mulţi de pe o scară, cei care au rămas trebuie să suporte in batjocura toate pierderile şi costurile comune? Nu va ginditi ca acesta este adevaratul motiv pentru care pleaca treptat toti.
Pentru ce mai bagati atitia bani in investitii falimentare? Nu se vede nici o solutie favorabila celor ramasi in sistem. Nu se vede interes in acest sens.
De ce nu se face ceva ca sistemul centralizat sa fie atractiv ca cel de la E-on, ca doar concurenta duce la progres .
1.1  RE: Nu facem nimic, dar ne miram ca pleaca 600! trimis de
(14 aug 2013, 14:27:58
Centrala!?

O centrala de apartament presupune o mare investitie, in primul rind, gindindu-ne la pretul gazului care pina in 2018 va fi in continua crestere, pentru alinierea la cerintele UE!
Pentru instalare, preturile au crescut si cresc mereu. Ma gindesc la materiale (tevi , calorifere, bransamente, centrala, etc.) si instalarea propriu-zisa. O centrala buna costa. Costa si instalarea. Iar cireasa de pe tort: garantia este doar de 10 ani, dupa care alti bani, alta cheltuiala.
Reviziile anuale cresc de la an la an, fara rusine. O defectiune pe undeva la sistem, presupune o interventie si deci alti bani.

Merita?

In cit timp se amortizeaza investitia? Doar in conditiile in care ne gindim ca pe timp de iarna vom inchide centrala pentru a face economie!
2.   De ce s-a ajuns la starea asta de dezinteres? trimis de
(14 aug 2013, 14:04:37

Cei care suntem in sistemul centralizat suntem ai nimanui, spre deosebire de E-ON care face ce face, stie cum sa-si apropie prin fel de fel de metode noi abonati. O scara intreaga de la blocul meu se muta cu totul la E-on! Motivul este pretul mare la caldura si apa calda, plata exagerata a tevilor in comparatie cu pretul consumului la E-on.
In timp ce E-ON lupta pentru a cistiga cit mai multi clienti, sistemul centralizat este total dezinteresat, aproape ca ii impinge spre E-on, prin astfel de acte necugetate cum ar fi spectrul maririi preturilor la consum, sau oprirea apei calde timp de o luna, in fiecare an .
Trebuie de gasit si in sistemul centralizat o modalitate de apropiere de oameni si de nevoile lor!
Cum este normal si civilizat se cer lămuriri cu privire la sistemul centralizat de termoficare.
Dupa cum se vede, din cauza dezinteresului si a proastei organizari, oamenii pleaca in corpore!
3.   E-on-ul sa crediteze clientii, doar e curentul lor trimis de
(14 aug 2013, 16:10:06
Nu e nevoie sa te debransezi. Panouri cu infrarosu si inchis repartitoarele. Oricum vine un consum suplimentar pe caldura atunci cand ia in calcul subsolul si casa scarii. Tot nu scapati de termica, numai daca e debransat tot blocul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei