În aproximativ trei săptămâni, acţionarii firmei Bioenergy Suceava, care realizează noua centrală termică a municipiului reşedinţă de judeţ, sunt aşteptaţi la discuţii la Prefectura Suceava, pentru a da lămuriri referitoare la termenul de finalizare a lucrărilor.
„Pe 30 august vor fi convocaţi reprezentanţii Bioenergy la Suceava, să ne dea un termen concret de punere în funcţiune a centralei. Din experienţă, nu este suficient să termini o investiţie, până să realizează circuitul tehnologic, până se ating parametrii doriţi, mai trec vreo două-trei săptămâni”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care vrea ca, în baza informaţiilor obţinute, să facă o strategie de asigurare a căldurii în municipiul Suceava.
În paralel, Lungu i-a chemat la discuţii şi pe reprezentanţii Termica, pentru a vedea care sunt posibilităţile acestora de asigurare a energiei termice cel puţin în prima parte a iernii.
„Dacă este necesar să începem furnizarea căldurii din data de 15 octombrie, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi, e clar că altă soluţie decât CAF-urile de la Termica nu avem. Rămâne de văzut cât timp vom depinde de acestea, înainte ca Bioenergy să înceapă furnizarea căldurii produse din biomasă”, a adăugat edilul sucevean.
Conform contractului încheiat cu Primăria Suceava, noua centrală de termoficare ar trebui pusă în funcţiune în data de 9 noiembrie 2013.
(13 aug 2013, 15:09:13
Cei care suntem in sistemul centralizat suntem ai nimanui, spre deosebire de E-ON care face ce face, stie cum sa-si apropie prin fel de fel de metode noi abonati. Motivul este pretul mare la caldura si apa calda, plata exagerata a tevilor in comparatie cu pretul consumului la E-on.
In timp ce E-ON lupta pentru a cistiga cit mai multi clienti, sistemul centralizat este total dezinteresat, aproape ca ii impinge spre E-on, prin astfel de acte necugetate cum ar fi spectrul maririi preturilor la consum, sau oprirea apei calde timp de o luna, in fiecare an .
Trebuie de gasit si in sistemul centralizat o modalitate de apropiere de oameni si de nevoile lor!