Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilităţi neplătite

Sucevenii au datorii de 200 de miliarde de lei vechi către Termica şi ACET

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Suceava au de achitat aproximativ 200 de miliarde de lei vechi către furnizorii de utilități Termica și ACET, pentru căldura, apa caldă și apa rece de care au beneficiat până în prezent.

La ședința de ieri dimineață cu asociațiile de proprietari din Suceava, primarul Ion Lungu a fost surprins să constate că deși aproape că se termină vara, datoriile popualației către Termica nu au scăzut mult față de cât erau în iarnă.

„Chiar dacă sunt luni de vară, soldul către societatea de termoficare este de 183 de miliarde de lei vechi. Normal ar trebui să fie mai mic. Trebuie să accentuăm recuperarea datoriilor Termica, pentru a avea cu ce porni căldura în sezonul rece, să fie banii necesari pentru plata facturilor la gaz metan”, a spus Ion Lungu.

Reprezentanții Termica au precizat că datoriile nu au cum să scadă semnificativ, atât timp cât încasările de la populație din perioada verii abia au acoperit costurile consumului curent de apă caldă.

Situația nu este prea roz nici la ACET, unde datoriile populaţiei, în contul apei reci consumate, sunt de 16 miliarde de lei vechi.

Directorul comercial al ACET, Bogdan Cristache, a menționat faptul că, în urma debranșării periodice a unor blocuri cu locatari rău-platnici, încasările au crescut, o parte din asociațiile cu probleme mari la plata datoriilor achitând în totalitate restanțele.

Pe de altă parte, la multe asociații se înregistrează un alt fenomen, al locatarilor care și-au pus centrale de apartament și nu mai trec deloc pe la asociații, să plătească ce consumă.

Șeful municipalității sucevene le-a cerut președinților și administratorilor de asociații să demareze o nouă campanie de recuperare a sumelor restante de la marii datornici, inclusiv prin reînființarea echipelor mixte – reprezentanți ai  asociației, Termicii și ACET, care să meargă din ușă în ușă, să solicite plata datoriilor.

„Dacă stăm şi aşteptăm să vină oamenii cu banii, să ne caute, asta nu o să se întâmple. Trăim vremuri grele, puterea de cumpărare a populaţiei este redusă, este necesar să mergem să le batem noi la uşă datornicilor, nu ei să ne cheme. Sunt convins că este loc de mai bine la încasarea datoriilor la Termica şi ACET”, a concluzionat Ion Lungu.

De altfel, avertismentul transmis populației, prin intermediul asociațiilor de proprietari, este că „cine plăteşte o să aibă, cine nu, va fi deconectat” și că pornirea apei calde la 30 august şi cea a căldurii, în octombrie sau noiembrie, nu este posibilă fără plata de către popualţie a datoriilor restante, ca și Termica să poată achitata datoriile către E.ON.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au datorii de 200 de miliarde de lei vechi către Termica şi ACET.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii au datorii de 200 de miliarde de lei vechi către Termica şi ACET5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu se intimpla asa ceva si la E-on? trimis de
( 7 aug 2013, 13:55:17
Neimplicarea, dezinteresul primarului si a celorlalti in ceea ce priveste sistemul centralizat a dus ca aproape toti sa-l paraseasca si sa mearga la E-on.
De ce nu se intimpla asa ceva si la E-on?
Cei care suntem in sistemul centralizat suntem ai nimanui, spre deosebire de E-ON care face ce face, stie cum sa-si apropie prin fel de fel de metode noi abonati.
O scara intreaga de la blocul meu se muta cu totul la E-on! Motivul este pretul mare la caldura si apa calda, plata exagerata a tevilor in comparatie cu pretul consumului la E-on.
In timp ce E-ON lupta pentru a cistiga cit mai multi clienti, sistemul centralizat este total dezinteresat, aproape ca ii impinge spre E-on, prin astfel de acte necugetate cum ar fi spectrul maririi preturilor la consum, sau oprirea apei calde timp de o luna, in fiecare an .
Trebuie de gasit si in sistemul centralizat o modalitate de apropiere de oameni si de nevoile lor!

2.   LAATU trimis de
( 7 aug 2013, 17:32:51
Ce te smiorcai frate .suntem liberi sa facem ce vrem cu banii nostri.Atunci cînd vom primi servicii de calitate de la sistemul centralizat și nu vor mai fi furăciuni adică cît consum atît platesc posibil să mă reîntorc la serviciile lor dar pînă atunci piața e liberă ,caut serviciile care-mi sunt benefice ....
2.1  RE: LAATU trimis de
( 7 aug 2013, 19:43:05
HORMANN,

....nu-i smiorcaiala, ci o constatare. Daca aveai rabdare sa citesti, nu ajungeai sa fii impertinent!
O minte lucida poate sa observe ca banii nostri se duc pe inlocuirea tevilor vechi, pe construirea unei noi centrale, etc. Pentru ce se fac toate acestea, nu ca sa le fie bine celora care au incredere si doresc cu obstinatie sa ramina la sistemul centralizat?

Pentru tonul dulce si inteligent, risc să citez un proverb:

"Nu te teme de cel apropiat, că nu-ţi poate face nimic mai rău decît să te trădeze...
Nu te teme de duşman, că nu-ţi poate face nimic mai rău, decît să te omoare....
Dar, teme-te de indiferenta cu acceptul tacit al căruia se face şi trădarea şi omorul.
Cugetă..... poate să-ţi fie de folos, mai ştii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei