Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri (CENRES) Suceava a participat, în perioada 22-26 iulie, la ultima întâlnire a proiectului Grundtvig “Competențe și abilități sociale: Training în Parteneriat”/"Social Skills and Competences: Training in Partnership", finanţat prin Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, acţiunea Grundtvig Parteneriate. Această întâlnire a avut loc în Truro, Regiunea Cornwall – Marea Britanie, fiind găzduită de Plymouth Mind, în colaborare cu Volunteer Cornwall.
Tema proiectului, după cum ne-a spus Nicoleta Robciuc, coordonatoare de programe în cadrul CENRES Suceava, se referă la „însoţitorii vârstnici”, problemă care a apărut ca urmare a schimbărilor demografice datorate migraţiei din motive economice (de exemplu: grupurile dezavantajate rămân, astfel, în grija bunicilor sau/şi a rudelor-însoţitori vârstnici).
Maşini de tâmplărie, donate Fundaţiei FARA - Spătăreşti
Partenerii proiectului sunt CENRES Suceava, Asociaţia Pro Mente upper Austria, Asociaţia Plymouth Mind din Anglia (coordonator). Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă asistenţii sociali, trainerii care oferă cursuri pentru persoanele cu dizabilităţi psihiatrice, pentru ca beneficiarii finali să-şi dezvolte competenţele sociale şi abilităţile necesare pentru integrarea în societate.
„Obiectivele proiectului sunt crearea unei reţele între reprezentanţii grupului ţintă, împărtăşirea de bune practici prin mobilităţile care au avut loc, crearea de abilităţi sociale şi competenţe pentru beneficiarii finali ai proiectului, prin împărtăşirea de bune practici şi a modelelor deja existente”, ne-a spus Nicoleta Robciuc, care a completat că la finalul proiectului se va crea un blog, o platformă de comunicare între parteneri, un toolkit şi un ghid de bune practici.
„În cadrul întâlnirii au avut loc dezbateri privind proiectul, vizite de studiu, activităţi socio-culturale, cât şi semnarea de noi parteneriate. În urma acestei întâlniri, din iniţiativa lui Terry Stanton, manager Asistenţă Socială în Volunteer Cornwall, a rezultat o donaţie constând în maşini de tâmplărie, care vor fi transferate către Fundaţia FARA, Spătăreşti - Suceava”, a completat Robciuc.
Pentru mai multe detalii despre proiect puteţi să sunaţila telefoanele: 0230 524 128, 0742 804 401 sau e-mail: cenresuceava@gmail.comşi pe www.traininginpartnership.eu.