miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificare legislativă

Patronii din turism nu mai pot lucra decât cu angajaţi cu specializare în domeniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronii din turism nu mai pot lucra decât cu angajaţi cu specializare în domeniu, în caz contrar riscând amenzi. Modificările au fost aduse de Ordinul 65 din iunie 2013, privind eliberarea certificatelor de clasificare şi a licenţelor pentru structurile turistice, în care se precizează că angajaţii din unităţile turistice trebuie să aibă în mod obligatoriu o calificare specifică postului pe care îl ocupă.

Având în vedere că mulţi angajatori au personal care nu are o calificare, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a anunţat că agenţii economici interesaţi pot califica personalul direct la locul de muncă, în cadrul unui program subvenţionat care se întinde pe o durată între 1 şi 3 ani, în funcţie de nivelul de calificare dorit.

Conform unui comunicat al AJOFM Suceava, „în urma încheierii unei convenţii cu instituţia noastră şi a unui contract de ucenicie conform prevederilor Legii 179/2013,  pentru completarea şi modificarea Legii 279/2005, angajatorul poate primi lunar, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru fiecare ucenic angajat, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 de lei). Programul de calificare poate cuprinde instruire teoretică şi practică sau numai pregătire practică, după nevoile şi la alegerea angajatorului. Se pot califica la locul de muncă şi cetăţeni străini care au permis de muncă în România”.

De asemenea, arată AJOFM, o altă modalitate de a califica personalul angajat la locul de muncă, indiferent de vârstă, este cofinanţarea programelor de formare profesională conform Legii 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Astfel, angajatorii pot diversifica după caz competenţele persoanelor angajate, beneficiind de o sumă reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională, pentru 20% din personalul angajat, având obligaţia de a menţine minimum un an de zile raporturile de muncă ale persoanelor calificate.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la reprezentanţii AJOFM Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronii din turism nu mai pot lucra decât cu angajaţi cu specializare în domeniu.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronii din turism nu mai pot lucra decât cu angajaţi cu specializare în domeniu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei