miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clase goale

Liceele sucevene au rămas cu sute de locuri neocupate, după repartizarea computerizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de clase au rămas neocupate după prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat,numărul locurilor valabile pentru următoarele etape de admitere fiind de 1.309.

O serie de licee tehnologice şi colegii tehnice au propus, pentru anul şcolar 2013-2014, câteva specializări care au fost ocolite de viitorii liceeni, la nivelul mai multor unităţi şcolare înregistrându-se mari clivaje între ofertele educaţionale şi numărul elevilor înscrişi la aceste profile.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) susţin că „o parte din aceste locuri vor fi ocupate de elevii care nu s-au înscris pentru prima etapă de admitere, de elevii corigenţi sau de cei care vor veni din străinătate pentru a se înscrie la liceu în Suceava”. Cu toate acestea, experienţa ultimilor ani evidenţiază faptul că în sesiunea a II-a şi a III-a de admitere la liceu numărul candidaţilor nu trece de ordinul zecilor.

 

Mecanica, construcţiile şi agricultura, ocolite de elevi

În mare parte, colegiile tehnice şi liceele tehnologice au rămas cu cele mai multe locuri libere. Mediile de admitere din acest an au fost mari, astfel că absolvenţii şi-au permis să se îndrepte către specializările liceelor teoretice. 

În municipiu Suceava, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”, 118 locuri au rămas neocupate, cele mai multe, respectiv 55, fiind la specializarea construcţii, instalaţii şi lucrări publice, din cadrul profilului tehnic.

Absolvenţii de gimnaziu nu s-au înghesuit nici la unele specializări ale Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”, unde pentru sesiunile următoare sunt disponibile tot 118 locuri, cele mai multe la specializarea economic, profil servicii. La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” nu s-au ocupat 120 de locuri, iar la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au rămas 59 de locuri libere.

La Colegiul Tehnic “Vasile Lovinescu” Fălticeni, 145 de locuri urmează a fi completate în celelalte două sesiuni de admitere, specializările pentru care absolvenţii de gimnaziu au manifestat cel mai scăzut interes fiind agricultură şi mecanică.

La Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca sunt 67 de locuri libere, iar la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi au rămas 70 de locuri neocupate, cele mai multe la specializările protecţia mediului şi industrie alimentară.

Vor urma două etape de admitere cu multe clase descoperite şi pentru Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, 55 de locuri rămânând neocupate, cele mai multe la ştiinţe ale naturii.

La Liceul „Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni au rămas 46 de locuri neocupate la mecanică, la Liceul Tehnologic Dumbrăveni – 45 de locuri, la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca – 53 de locuri.

Cu multe bănci goale au rămas şi următoarele unităţi: Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Liceul Tehnologic Iacobeni, Liceul Tehnologic Cajvana, Liceul Tehnologic Vatra Dornei, Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, Liceul Tehnologic „Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos, Liceul cu Program Sportiv (clasa de filologie), Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” (clasa de ştiinţe ale naturii).

În mare parte, industrie textilă şi pielărie, mecanică, construcţii sau protecţia mediului au fost cele mai ocolite specializări, acolo înregistrându-se cele mai multe diferenţe între ofertele educaţionale şi numărul elevilor înscrişi la aceste specializări.

 

38 de elevi suceveni au rămas nerepartizaţi

Cu toate că a avut o medie de admitere de 9,01, o elevă a Şcolii Gimnaziale „Jean Bart” nu a fost repartizată de calculator la liceul bucureştean pentru care tânăra optase, ea trebuind să se înscrie în următoarea etapă de admitere.

Alţi 37 de absolvenţi ai ciclului gimnazial sunt în aceeaşi situaţie, toţi având medii de admitere mai mari de 5. De cealaltă parte, elevii admişi trebuie să se înscrie la liceu începând de astăzi şi până la data de 26 iulie.

Tot astăzi începe o nouă oportunitate pentru cei care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu. A doua etapă de admitere în liceu debutează astăzi şi se desfăşoară până la data de 1 august, aceasta desfăşurându-se la fel ca prima etapă. În cazul celei de-a treia etape de admitere, metodologia de organizare va fi diferită. Astfel, în perioada 5-6 august, vor fi repartizaţi în licee elevii care nu au participat la nici o etapă de admitere, cei care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

 

Patru locuri disponibile la mate-info, franceză, la Colegiul „Petru Rareş”

La Colegiul Național ”Petru Rareș” mai sunt libere patru locuri la grupa de franceză a clasei de matematică-informatică, bilingv română-franceză/germană. Pentru ocuparea lor, colegiul organizează testare în ziua de vineri, 19 iulie, ora 9.00. Elevii acestei grupe vor intra în programul bilateral româno-francez al liceelor francofone și vor avea dreptul să susțină, la sfârșitul clasei a XII-a, bacalaureatul francofon. Informații suplimentare la secretariatul colegiului, tel. 0230 520 822.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele sucevene au rămas cu sute de locuri neocupate, după repartizarea computerizată.
 Vizualizări articol: 2170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Liceele sucevene au rămas cu sute de locuri neocupate, după repartizarea computerizată4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei