În cursul zilei de ieri, Ministerul Educaţiei a făcut publice rezultatele repartizării computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere la liceu, repartizarea făcându-se în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de preferinţele elevilor înscrise în fişa de opţiuni.
În urma repartizării computerizate, 140 de elevi din judeţ au fost admişi la liceu cu medii de admitere cuprinse între 3,79 şi 4,99, asta în vreme ce opt absolvenţi au fost repartizaţi cu media de admitere 10.
Dintre absolvenţii cu media de admitere 10, patru au fost repartizaţi la Colegiul "Petru Rareş" Suceava, doi la “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, şi câte unul la colegiile “Mihai Eminescu” şi "Laţcu Vodă" din Siret.
Colegiile “Petru” şi “Ştefan” domină topul celor mai mari ultime medii de admitere din judeţ
La profilul matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ultimul elev admis are media 9,80, aceasta fiind şi cea mai mare ultimă medie cu care s-a intrat la o specializarea a unei instituţii liceale din judeţ. În anul 2011, la aceeaşi specializare, după repartizarea computerizată, ultima medie cu care se intrase era de 9,77, iar în 2012 media fusese de 9,74, drept urmare doar candidaţii bine pregătiţi şi care au trecut testul de limbă engleză au bifat această opţiune.
A doua cea mai mare ultimă medie din judeţ cu care s-a intrat la liceu, în acest an, a fost 9,72, la specializarea mate-info, bilingv engleză, de la Colegiul “Ştefan cel Mare”. Nici elevii care şi-au dorit să ocupe un loc în clasa de ştiinţe ale naturii a aceluiaşi colegiu nu au avut o misiune uşoară, ţinând cont că ultima medie de admitere, în acest an, a fost de 9,51. 9,51 a fost şi ultima medie de intrare la acelaşi profil, la Colegiul “Petru Rareş”.
Poziţiile a V-a şi a VI-a a clasamentului ultimelor medii de admitere din judeţ sunt ocupate tot de Colegiul “Petru Rareş”, specializările mate-info, bilingv germană, şi mate-info, cu ultimele medii de admitere 9,50 şi 9,49.
Topul este completat de “Ştefan”, mate-info – 9,42, “Petru”, ştiinţe sociale – 9,36 şi din nou “Ştefan”, ştiinţe sociale – 9,31. Abia pe poziţia a X-a a ierarhiei regăsim alt liceu decât cele două menţionate, respectiv Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, ştiinţe ale naturii, cu ultima medie de admitere de 9,25.
Două specializări de la “Petru” şi “Ştefan”, în top 50 naţional
Ministerul Educaţiei a alcătuit ieri o ierarhie a celor mai bune 50 de specializări din ţară, în funcţie de ultimele medii cu care absolvenţii au fost admişi la aceste specializări. Mate-info, bilingv engleză, de la Colegiul “Petru Rareş” se clasează pe poziţia a 16-a, în timp ce aceeaşi specializare a Colegiului “Ştefan cel Mare” este pe locul 41.
La Colegiul “Petru Rareş”, cea mai mică ultimă medie de admitere a fost de 7,37, la mate-info, bilingv franceză, în timp ce la Colegiul “Ştefan cel Mare”, cea mai mică ultimă medie s-a înregistrat la ştiinţe sociale – 9,31.
Cu ce medii s-a intrat la liceele sucevene
De remarcat este panta ascendentă pe care au urmat-o mai toate mediile de admitere cu care s-a intrat, în acest an, la liceele din judeţ, fapt justificat de notele mai bune din acest an de la evaluarea naţională.
La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-au ocupat toate locurile din oferta educaţională aferentă anului şcolar 2013-2014. Ca în cazul multor colegii din judeţ, cea mai mare ultimă medie de admitere – 9,11 a fost pentru unul dintre locurile clasei de matematică-informatică. Pentru celelalte specializări, absolvenţii au intrat cu note mult mai mari faţă de 2012. Pentru filologie, media a crescut de la 8,44 în 2012, la 8,99 în 2013, iar în cazul specializării ştiinţe sociale, ultima medie de anul acesta a fost de 9,04, mai mare decât cea din 2012 (8,49).
Cea mai mare ultimă medie de admitere de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” a fost 8,60, la mate-info.
La Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, cea mai mare ultimă medie cu care un elev a fost admis a fost de 7,91, la filologie.
La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cea mai mare ultimă medie de admitere, de anul acesta, a fost de 8,36, la mate-info.
La Colegiul “Nicu Gane” Fălticeni, cea mai mare ultimă medie de admitere a fost de 9,10, la ştiinţe ale naturii. La Colegiul “Mihai Băcescu” Fălticeni, cea mai mare ultimă medie a fost la mate-info – 8,27. La Colegiul “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, cea mai mare ultimă medie a fost de 8,99 la mate-info (faţă de 6,82 în 2012), iar cea mai mică ultimă medie a fost de 8,29, la filologie.
Elev cu media 3,79, admis la Colegiul “Laţcu Vodă” Siret
Dintre cei care au fost admişi la liceu se numără aproape 150 de elevi care au medii mai mici de 3 la evaluarea naţională şi 320 care au medii între 3 şi 4. În total, 1.050 de absolvenţi de clasa a VIII-a au calificative sub 4,99 la evaluarea naţională.
Cât priveşte mediile de admitere, 140 de elevi au medii între 4,99-4, iar trei au media de admitere mai mică de 4.
Cea mai mică medie de admitere, de anul acesta, a fost de 3,79, calificativ al unui absolvent al Şcolii Gimnaziale Calafindeşti. Chiar şi aşa, elevul a fost admis la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret, specializarea mecanică. La aceeaşi specializare din cadrul aceluiaşi liceu, un alt absolvent a fost admis cu 3,86, iar cu 3,88, un elev va fi din toamnă licean la Liceul Tehnologic din Liteni.
La nivelul judeţului au fost alocate 7.560 de locuri în clasa a IX-a, 1.309 rămânând neocupate. 37 de candidaţi au rămas nerepartizaţi.
Rezultatele cu toţi elevii repartizaţi, numărul de locuri şi clasamentele judeţene şi naţionale sunt publicate pe site-ul www.admitere.edu.ro.
(16 iul 2013, 11:37:31
LA GRUPA 0 ,ANUL TRECUT FONDUL CLASEI, ÎN SEPTEMBRIE, 250 RON ,ATÂT TIMP CAT MULTI OAMENI DE ABIA CÂȘTIGA 600 RON LUNAR ȘI AU POATE 2-3 COPII ÎN ÎNTREȚINERE, MUNCIND 10 ORE ȘI SÂMBETELE !RUȘINE SCOLII GENERALE 3 CA A DECĂZUT ÎN HALUL ASTA DIN CAUZA ȘPĂGII!
Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: ☭ ϑ