Trei cătune din Vatra Moldoviţei au fost scoase din izolare după ce primăria acestei comune a finalizat un proiect european de pietruire a mai multor drumuri agricole. Primarul din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, a declarat că proiectul a vizat modernizarea unor drumuri agricole de exploataţie, investiţiile de aproape un milion de euro fiind finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Saghin a explicat că prin proiect au fost modernizate trei drumuri agricole, cu o lungime totală de 5,64 de kilometri, respectiv drumurile care fac legătura între DC 32 Paltinu – Valcan, DC 23 Paltinu – Trifu şi DN 17A – Dealu Vasile.
Primarul din Vatra Moldoviţei a arătat că prin proiect au fost realizate lucrări de pietruire a acestor drumuri, apărări de maluri, dar şi construcţia de podeţe şi şanţuri betonate. Virgil Saghin a ţinut să sublinieze faptul că două investiţii importante realizate prin acest proiect au fost în construcţia a două poduri, în zonele Trifu şi Dealu Vasile. „Prin acest proiect am reuşit să rezolvăm o problemă extrem de importantă pentru locuitorii din aceste cătune, şi mă refer aici la construcţia celor două poduri mari. De asemenea, trebuie spus că înainte de a fi realizat acest proiect toate cele trei drumuri erau într-o stare dezastruoasă, iar prin modernizarea lor am venit în sprijinul comunităţii locale, dar şi al celor care au terenuri în zonele respective. Şi vreau să-i mulţumesc lui Gheorghe Flutur, deoarece acest proiect a fost semnat şi aprobat în perioada în care a deţinut preşedinţia Consiliului Judeţean”, a spus Virgil Saghin, care a mai spus că este primul proiect cu finanţare europeană realizat în comuna Vatra Moldoviţei. El a mai adăugat că prin modernizarea celor trei drumuri s-a asigurat accesul facil la peste 3.000 de hectare de terenuri agricole, fâneţe şi terenuri forestiere.
Pe de altă parte, Virgil Saghin a declarat că în perioada următoare urmează să fie inaugurat Centrul de Informare Turistică din comuna Vatra Moldoviţei, precum şi un alt proiect realizat din fonduri europene, care presupune asfaltarea a 9,3 kilometri de drumuri, achiziţionarea unui utilaj multifuncţional pentru întreţinerea drumurilor şi construirea unui centru de zi.