Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava a aplicat o amendă de 3.000 de lei şi a dispus suspendarea temporară a activităţii de servire a mesei la restaurantul La Mizuca din centrul Sucevei, de la parterul blocului Union. Măsura de sancţionare a fost luată pentru o cantitate de carne fără documente de provenienţă şi pentru nereguli din punct de vedere igienico-sanitar. Controlul de la restaurantul din centrul Sucevei a avut loc în urma unei reclamaţii depuse de un client al unităţii, care a sesizat mai multe nereguli, parte dintre ele confirmate.
Comisarul-şef adjunct Vasile Latiş, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, a declarat că la controlul efectuat în restaurant miercurea trecută au fost găsite 15 kilograme de carne fără nici un element de identificare. Asta înseamnă că nu exista nici o garanţie a calităţii cărnii, iar aceasta putea proveni de oriunde, în orice condiţii, fără a exista termen de valabilitate.
„Totodată, am constatat şi o serie de nereguli pe linie igienico-sanitară, la condiţiile de preparare a mesei. Inspectorii noştri au aplicat pentru această abatere un avertisment şi au dispus suspendarea activităţii de servire a mesei până la remedierea deficienţelor. Astăzi (n.r. - ieri) s-a mai efectuat un control la restaurant, ocazie cu care s-a constatat că parte dintre probleme au fost rezolvate, iar mâine (n.r. - azi) se va mai face o verificare, pentru a se stabili dacă toate măsurile trasate au fost respectate”, a declarat comisarul-şef adjunct Vasile Latiş.
Reclamaţia împotriva restaurantului a fost înregistrată şi la Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava şi la Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Din informaţiile pe care le avem, o echipă de control a DSVSA Suceava s-a deplasat ieri la restaurant, unde a demarat un control pe linie sanitar-veterinară.
( 9 iul 2013, 21:42:28