Un bătrân care a venit să joace mai multe bilete la o agenţie loto din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pentru extragerea 6 din 49, a reclamat că i s-au furat cardurile, iar ulterior a aflat că hoţii i le-au golit de 3.500 de lei.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, luni după-amiază, Dinu B., în vârstă de 77 de ani, din municipiul Slobozia, le-a povestit oamenilor legii cum cu o zi înainte i-a dispărut din buzunar un port-document de carduri bancare. Septuagenarul a povestit că are o casă de vacanţă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde locuieşte pe timp de vară.
Duminică, s-a dus să pună un bilet-două la o agenţie loto din localitate. În timp ce stătea la rând, explică bătrânul, i-a fost furat port-documentul cu carduri, explicând că exclude varianta să-i fi căzut sau să-l fi uitat pe undeva.
Şi-a dat seama că nu mai are port-documentul abia în ziua următoare, când s-a dus la cumpărături. Imediat, s-a deplasat la sediul unei agenţii bancare, unde a declarat furtul, fiind informat despre faptul că, în ziua precedentă, a fost ridicată suma de 200 de lei din totalul de 1.000 de lei, cardul fiind reţinut de un bancomat.
S-a dus apoi la altă bancă, pentru a declara pierdute alte două carduri, însă şi aici i s-a spus că de pe unul dintre carduri a fost ridicată, în mai multe tranşe, suma de 3.300 de lei.
„Din declarația reclamantului rezultă faptul că lângă carduri avea o hârtie pe care erau notate codurile PIN”, se arată în comunicatul poliţiei, precizându-se că s-au dispus măsuri în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
( 3 iul 2013, 16:55:59
Majoritatea dintre ei își țin agoniseala la saltea. Pe lângă faptul că metoda nu aduce nici un avantaj economico-finaciar (banul trebuie să circule), respectivele economii pot dispărea prin fel de fel de întâmplări ciudate: ba îi rod șoarecii sau cad pradă focului, ba îi fură din dulap vreo țigăncușă șmecheră, cu geana lungă și mână iute.
Dacă nu-i fură nimeni din house, atunci sigur primește boșorogul vreun telefon precum că nuș ce rudă de-a lui a suferit un accident. (trecem peste aspectul hazliu că pe moșulică sau pe baborniță i-a uitat Domnul Zeu pe pământuț și singurele lor rude sunt cotoiul din cușcă și mârtanul de pe cuptior.
Dacă se întâmplă cumva ca decrepitul avar să fie în pas cu vremurile, atunci își depune agoniseala unde ar fi firesc – la bancă. Însă, cum reiese și din articolul de mai sus, se pare că tratamentul bolii Alzheimer se face în mod empiric, prin înscrierea codului PIN pe o fițuică atașată sau lipită cardului. Inconștiență crâncenă.
Ca să nu se mai producă asemenea evenimente regretabile, IO am stat și m-am gândit la o soluție etică, în deplin acord cu necesitățile sociale și plăcută vederii Domnului Zeu.
Ce-ar fi ca, fiecare din fosilele astea ambulante, care stau cocoțate pe un munte de parale (legale, ce-i drept!) SĂ-ȘI IA O COPCHILĂ DE SUFLET! Adică să facă o investiție în viitorul acestei națiuni și, din agoniseala lor de-o viață, să sponsorizeze câte o copchilă – elevă sau studentă – strălucită dar sărăcuță și care trage ca nebuna-n jug de vreun job de kăkat ca să-și poată făuri un viitor.
Decât să dispară paralele dinozaurilor aiurea, mai bine îi rostuiesc cu folos și asigură câte o „bursă de merit” puștancelor studioase.