Oamenii şcolii vor beneficia, şi în acest an, de sejururi în staţiunile de la munte sau mare, pe mai puţini bani faţă de oferta standard a hotelierilor, cu bilete acordate prin sindicatul la care sunt membri.
Reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar sucevean au încheiat o serie de parteneriate cu reprezentanţi ai bazelor hoteliere din staţiunile turistice pentru ca dascălii să beneficieze de concedii la preţuri avantajoase.
Astfel, cu preţuri începând de la 380 de lei pentru un sejur de şase zile, profesorii îşi pot petrece concediul de odihnă în staţiunile de pe litoral (Olimp, Eforie Nord), în staţiunea balneoclimaterică Băile Felix, la Techirghiol sau la Căciulata.
Potrivit lui Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret”, „dascălii din judeţ pot opta pentru staţiunea Olimp, unde avem un parteneriat, pentru al treilea an la rând, cu hotelul Amfiteatru. Sunt şase nopţi de cazare cu trei variante de preţ, respectiv 384 de lei, 492 de lei sau 564 de lei. Oferte sunt şi pentru hotel Traian din Eforie Nord pentru sejururi de şase sau 12 noţi, cele din urmă putând ajunge la 1.300 de lei cu masă şi cazare. Totodată, profesorii pot opta pentru hotel Petrolul din Eforie Nord sau staţiunea Căciulata”.
Potrivit acestuia, până în prezent aproape 200 de profesori s-au adresat sindicatului pentru a ridica bilete pentru vara lui 2013.
„Din cauza sezonului ploios solicitările nu au fost extrem de multe, dar ne aşteptăm să crească în perioada următoare. Nu ţinem cont de anumite criterii, cei care vin şi ne solicită bilete sunt serviţi”, a mai completat Irimia.
Hotelurile unde sunt cazaţi dascălii sunt cotate, de regulă, cu trei stele, iar camerele oferite sunt decente şi dispun de confortul necesar pentru un sejur plăcut.
„În anii trecuţi distribuiam biletele ca pâinea caldă”
Nici cei care lucrează în sistemul educaţional şi suferă de diverse boli nu au fost uitaţi, dat fiind faptul că sindicaliştii au negociat sejururi şi în staţiunile balneoclimaterice.
Aceştia au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţi hotelieri din Băile Felix, unde profesorii pot petrece şapte nopţi cu 580 de lei, zece nopţi cu 880 de lei, sumă în care sunt incluse tratamentele, masa şi cazarea.
Gheorghe Şorodoc, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar „Bucovina- Rădăuţi”, a declarat că: „am negociat pachete la preţuri atractive, însă adresabilitatea este extrem de scăzută. Din 2010, de când salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%, se resimte un declin. De la an la an, oferta destinaţiilor e tot mai bogată, iar solicitările tot mai puţine. Altădată se distribuiau ca pâinea caldă, însă în acest an abia dacă am adunat, până în prezent, 20 de cereri”.
Potrivit acestuia, sindicatul pe care îl reprezintă a încheiat parteneriate cu hotelierii de pe litoral, din Techirghiol (în parteneriat cu Sindicatul din Învăţământ din Constanţa) şi Băile Felix, în total fiind încheiate înţelegeri cu15 hotelieri care au propus preţuri accesibile pentru concediul profesorilor.
Până în 2011, biletele profesorilor erau subvenţionate de Ministerul Muncii
Până în 2011, profesorii au beneficiat de concedii subvenţionate de la bugetul de stat.
Pachetele turistice oferite prin Ministerul Muncii aveau o reducere de 50% faţă de preţul standard. „Acele pachete turistice erau extrem de avantajoase. Se plătea câte 300 de lei pentru un sejur de şase zile”, a conchis Irimia.
(18 iun 2013, 11:54:28
Cum adica sa mearga angajatii din invatamant in concedii platite tot de contribuabili? Si asa nu fac nimic in scoli. Rezultatele bac-ului sunt dezastruoase. In loc sa ceara liderul sindical, micsorarea salariilor celor incompetenti, care au promovabilitatea la bac sub 50% el cere concedii platite de Ministerul Muncii?
Iesi mosule la pensie.