Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A doua simulare a bacalaureatului

Rezultate satisfăcătoare la română, istorie, geografie şi economie, însă mediocre la matematică, fizică şi biologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 13-17 mai, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a organizat a doua simulare a probelor examenului de bacalaureatîn toate unitățile de stat și particulare din județ cu clase terminale liceale. Evaluările au avut loc în condiţii identice celor de la bac, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ, rezultatele obţinute de elevi sunt mai bune comparativ cu cele înregistrate la prima simulare a bacalaureatului, din luna februarie a acestui an, însă în cazul anumitor discipline procentul de promovabilitate se menţine în continuare scăzut.

„Deşi s-a remarcat o creştere a numărului notelor peste 5, numărul calificativelor sub 5 se menţine ridicat în cazul următoarelor discipline: matematică, fizică şi biologie vegetală şi animală”, a declarat prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

Doar 36,07% dintre examinaţi au reuşit să obţină note peste 5 la matematică (faţă de 24,8% la prima simulare), la fizică au promovat testarea doar 39,55% dintre elevi (faţă de 21,2% la prima simulare), iar la biologie vegetală şi animală au promovat 36,28% dintre candidaţi (faţă de 23,6% la simularea din februarie).

42 de elevi din judeţ au reuşit să obţină nota 10 la toate cele trei probe ale „examenului maturităţii”.

 

Rezultate mai bune la istorie, geografie, română şi economie

În cazul disciplinelor istorie, economie, geografie şi limbă şi literatură română, s-a înregistrat o creştere a promovabilităţii comparativ cu situaţia înregistrată la simularea din luna februarie.

Proporţia notelor peste 5 la geografie este de 90,94%, la istorie – 79,06%, economie – 72,72% şi limba şi literatura română – 71,25%. 

Totodată, s-au observat schimbări în ceea ce priveşte opţiunile elevilor pentru proba la alegere a bacalaureatului. Astfel, mai puţini absolvenţi au ales să susţină simularea la fizică, biologie animală şi vegetală şi psihologie, în vreme ce ponderea elevilor care s-au orientat către biologie (clasele a XI-a şi a XII-a), informatică, geografie, logică şi sociologie a crescut.

În luna februarie a acestui an, elevii claselor a XII-a au susţinut prima sesiune a simulărilor examenului maturităţii. Rezultatele au evidenţiat o slabă pregătire a liceenilor, proba de matematică fiind piatra de moară a acestora. Din cei 5.225 de elevi care au fost prezenţi, au luat note peste 5 doar 1.297 de elevi, de unde rezultă faptul că 3.928 nu au luat calificative de promovare la această probă. La proba de limba şi literatura română, aproape 59% dintre elevi au promovat examenul.

În total, au fost obţinute 11.404 calificative între 1 şi 4,99.

 

Prima sesiune a bacului începe în mai puţin de o săptămână

Prima sesiune a bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă care se desfăşoară până pe 12 iunie.

Cea de-a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale, între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie. Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi, în 3 iulie, de proba obligatorie a profilului.
Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate satisfăcătoare la română, istorie, geografie şi economie, însă mediocre la matematică, fizică şi biologie.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rezultate satisfăcătoare la română, istorie, geografie şi economie, însă mediocre la matematică, fizică şi biologie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei