Poliţiştii chemaţi să intervină la un scandal petrecut în faţa unui bar din satul Măriţei, comuna Dărmăneşti, au fost nevoiţi să folosească spray-ul iritant lacrimogen din dotare pentru a dispersa un grup de tineri care deveneau tot mai violenţi şi se opuneau conducerii la postul de poliţie, pentru audieri, a doi suspecţi.
Scandalul a fost reclamat duminică dimineaţă, în jurul orei 8:30, la 112, de către un tânăr din municipiul Bucureşti, Cătălin N. (26 de ani). La faţa locului, poliţiştii l-au găsit pe tânărul care făcuse reclamația şi care prezenta urme de agresiune pe faţă, iar la aproximativ 20 de metri de respectivul se afla un grup de şase-şapte tineri, care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, printre care şi doi suspecţi despre care victima susţinea că ar fi agresorii.
Poliţiştii le-au cerut tinerilor respectivi să se legitimeze, însă respectivii au refuzat.
Agenţii le-au spus celor doi tineri indicaţi de partea vătămată drept agresori, Constantin A. (29 de ani), din Dărmăneşti, şi Bogdan R. (28 de ani), din Şerbăuţi, să-i însoţească la postul de poliţie, pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs agresiunea, însă aceştia au refuzat.
Bogdan R. şi un alt tânăr din grup au devenit agresivi şi i-au împiedicat pe poliţişti să-i ducă pe suspecţi la audieri.
„Întrucât grupul de tineri a devenit recalcitrant, încercând să împiedice verbal şi fizic conducerea spre autospeciala poliției a unuia dintre suspecţi, s-a procedat la folosirea spray-ului iritant lacrimogen din dotare pentru dispersarea lor”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
În cele din urmă, tânărul care a chemat poliţia a declarat că nu doreşte să depună plângere împotriva agresorilor săi.
Cu toate astea, trei dintre tinerii scandalagii au fost amendaţi pentru refuz de legitimare şi provocare de scandal, iar doi dintre ei s-au ales şi cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sub orice formă a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei.