Din ce în ce mai multe drumuri importante de pe raza judeţului Suceava se prezintă într-o stare proastă, iar intervenţia autorităţilor responsabile, pentru lucrările minime, de plombare, întârzie să apară. Este şi cazul DN 2H, pe porţiunea Rădăuţi-Putna, drum a cărui stare de degradare s-a accentuat foarte mult în lunile grele de iarnă din sezonul rece. Gropile au pus stăpânire pe acest drum mai ales pe porţiunile de la marginea şoselei. Aparent, acestea pot fi evitate, însă automat şoferii circulă spre axul drumului, ceea ce înseamnă un risc mai ridicat de producere a unor accidente rutiere.
Cum bani pentru o modernizare capitală a drumului nu sunt, soluţia plombărilor este singura luată în calcul. Dacă în primăvara lui 2012 s-a intervenit pentru refacerea drumului, în 2013, deşi şoseaua este într-o stare mult mai proastă, lucrările au fost începute şi apoi amânate.
Primarul comunei Gălăneşti, Liviu Mironescu, a declarat: “Oamenii aşteaptă ca drumul să fie reparat, cel puţin pe sensul de mers spre Rădăuţi starea carosabilului fiind foarte proastă. Am avut discuţii cu şefii de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, care administrează drumului, şi ni s-a promis că se va interveni. Din informaţiile pe care le am lucrările au fost amânate pentru că staţia de asfalt din zonă este defectă”.
Cum sună justificările: multe priorităţi, vreme capricioasă şi probleme tehnice la staţiile de asfalt
Informaţia este confirmată şi de şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava.
Radu Huţanu a precizat că reabilitarea DN 2H este în plan, însă lucrările s-au făcut în funcţie de priorităţi. Au fost plombate mai întâi principalele drumuri naţionale, iar pe DN 2H s-a intervenit deocamdată doar pe raza comunei Putna, unde ajung foarte mulţi turişti.
Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale justifică întârzierile prin vremea capricioasă şi numeroasele zile cu precipitaţii, dar şi prin problemele tehnice ale unor furnizori de mixtură asfaltică.
Rămâne de văzut dacă lucrările de plombare de pe DN 2H vor fi efectuate măcar în luna iunie, existând promisiuni că vor fi începute cel târziu pe 15 iunie.
Dacă pe DN 2 H au apărut multe gropi, se poate şi mult mai rău. Este cazul DN 18, care cuprinde pe raza judeţului Suceava sectorul Iacobeni-Ciocăneşti-Cârlibaba. DN 18 a ajuns la limita impractibilităţii, fără ca nici măcar intervenţiile cu plombe să fie demarate.
(31 mai 2013, 11:43:00
Sunt niste gropi pe marginea carosabilului, de care nu te poti feri daca iti vine de pe sensul opus o masina.
Daca ai 70-80km/h si intri intr-o groapa de aia iti faci praf masina.
La fel si Radautiul e plin de gropi, nea OLAREANU' doarme...fraieri suntem noi ca nu facem o revolutie!!!