Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră că Suceava are un argument extrem de important pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României. Sanda-Maria Ardeleanu a făcut referire la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur”, cel mai longeviv concurs de acest gen din România. „Cine spune Suceava spune și <Lira de Aur>, cine se străduiește să găsească branduri la Suceava, îl are imediat la îndemână pe acesta, incontestabil, autentic, definitoriu pentru şcoala suceveană, veridic prin personalitățile culturale și muzicale care s-au impus, plecând de la Suceava cu trofeul <Lira de Aur>”, precizează Ardeleanu într-o declaraţie politică susţinută în Parlament.
Deputatul sucevean a arătat că şi la ediţia de anul acesta a concursului Suceava a fost o “capitală a artei românești și internaționale”, având în vedere că au fost peste 100 de participanți din peste 15 orașe din România și Republica Moldova, precum și un juriu de prestigiu format din soliști și profesori la importante universități, academii și orchestre din Viena, Berna, București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, condus de prof. univ. dr. Viorel Munteanu, compozitor, muzicolog, fost rector al Universității de Arte “George Enescu” din Iaşi şi cetățean de onoare al municipiului Suceava.
„Și din acest motiv nu am ezitat să pun umărul la renașterea Asociației Culturale <Lira de Aur>,promovând un concurs muzical a cărui reputație a rămas neîntinată de atâția și atâția ani. Și nu este usor, dimpotrivă, să reziști în artă, să te lupți pentru a convinge că merită să investim în talente, că suntem datori să susținem o școală precum Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu>din Suceava, instituție organizatoare a festivalului”, a declarat Ardeleanu.
Ea a ţinut să-i invite pe actualii guvernanţi să vină în Suceava şi să constate că acest municipiu are argumentele puternice de ordin cultural, istoric, geografic, academic, social, economic și strategic pentru a deveni o viitoare capitală de regiune.
(30 mai 2013, 15:57:19
Foarte bine ar fi să vină guvernantii în Suceava şi să constate că acest municipiu are argumentele puternice de ordin cultural, istoric, geografic, academic, social, economic și strategic pentru a deveni o viitoare capitală de regiune.
USL-istii adoptă poziția de drepti în fața celor de la București și nu se luptă pentru ca Bucovina să fie una dintre regiunile ţării.
Avem argumente puternice că atât Suceava, cât și Iașiul, să fie reședințe sau capitale a două dintre viitoarele regiuni.