Studenţii Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi-au prezentat propriile preparate culinare la cea de-a treia ediţie a târgului de prăjituri „Ajută-ne să îndeplinim vise”.
Manifestarea este dedicată strângerii de fonduri în scop umanitar, astfel că, în schimbul oricărei sume de bani, vizitatorii târgului au fost răsplătiţi cu delicii culinare dulci. Potrivit şefului de lucrări dr. ing. Luminiţa Irimescu, „din banii obţinuţi vom cumpăra produse pe care le vom dărui, în data de 1 iunie, copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă <Sf. Andrei>Gura Humorului. Este al treilea an când vom vizita copiii claselor primare, pentru a le dărui cadouri, rechizite, jucării şi dulciuri”.
„Târgul de prăjituri a devenit deja o manifestare tradiţională a facultăţii noastre, la care participă studenţi de la specializările Ingineria Mediului şi Inginerie Economică. În acest an, s-au alăturat şi studenţi de la Mecatronică şi TCM. În plus, în premieră, avem un grup de voluntari de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, care au dorit să se alăture evenimentului nostru. Circa 40 de studenţi şi-au confirmat participarea”, a mai afirmat Luminiţa Irimescu.
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Studenţii au propus creaţii alimentare care s-au dovedit a fi adevărate răsfăţuri pentru papilele gustative ale celor prezenţi. Pornind fie de la reţete proprii, fie de la idei preluate de pe internet, studenţii USV au propus participanţilor o gamă variată de deserturi, diferite faţă de tot ce există pe piaţă, preparate pentru care, aşa cum ei înşişi declară, s-au pregătit chiar şi cinci, şase ore. Bucătarii de ocazie au pregătit tiramisu, rafaelo, torturi cu fructe de pădure, ciocolată sau frişcă, „merişoare”, foietaje, nuci, tarte, cremşnit etc.
Totodată, câţiva studenţi au propus deserturi tradiţionale, respectiv ciocolată de casă, salam de biscuiţi sau chec. De cealaltă parte, tinerii au venit şi cu idei de preparate pentru iubitorii de fructe: chec cu caise uscate, vişine, pandişpan cu căpşuni, prăjituri cu zmeură sau fructe de pădure.
„Am pregătit mai multe feluri de prăjituri: doboş cu cremă de lămâie şi vişine, un tiramisu, cremşnit, toate pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru copilaşii de la Gura Humorului. Am început să le pregătesc la ora 6 după-amiaza, iar la ora 12 noaptea am terminat toate reţetele. M-a ajutat mama să duc la capăt totul”, a povestit Irina Bahmătă, studentă în anul III la specializarea Inginerie Economică.
Nu doar fetele au petrecut ore bune în bucătărie, printre cratiţe pline de creme şi ingrediente dulci, la iniţiativa de ieri, din corpul B al USV, confirmându-şi prezenţa şi câţiva băieţi.
Constantin Colbea, student în anul III la specializarea Mecatronică, este la prima participare la târgul de prăjituri, iar pentru ediţia din acest an a pregătit o ciocolată de casă şi o prăjitură kranţ. „Sunt reţetele mele proprii cu care mă mândresc. Prepararea prăjiturilor este chiar unul dintre hobby-urile mele”, afirmă tânărul.
La ediţia de anul trecut, studenţii au strâns 1.000 de lei, iar organizatorii acestui eveniment se aşteaptă ca feedback-ul participanţilor să fie unul la fel de bun şi în acest an.
(23 mai 2013, 12:04:18