Retrocedarea terenurilor dintre blocuri, în mijlocul municipiului Suceava, creează noi situaţii absurde. Într-un oraş în care mii de părinţi se plâng că nu au unde îşi duce copiii să se joace, două locuri de joacă, unul de pe strada Universităţii şi altul de pe strada Leca Morariu, au fost desfiinţate la începutul săptămânii, ca urmare a solicitărilor insistente venite din partea celui care a devenit proprietar pe teren.
Măsura a fost pusă în aplicare de angajaţii Direcţiei Domeniului Public, după ce, chiar din luna ianuarie, proprietarul terenurilor, Eduard Sadovschi, a somat Primăria Suceava să elibereze terenul de tot ce se afla amplasat pe el.
Nemulţumirea părinţilor care au rămas fără respectivele locuri de joacă a devenit extrem de repede bucuria celor care abia aşteptau să se elibereze un nou loc de parcare, după cum lesne se poate observa în zona situată vizavi de restaurantul Padrino, unde nici nu se mai cunoaşte că acolo a fost un spaţiu de joacă pentru copii. Maşinile au ocupat toate spaţiile libere, iar singura urmă a instalaţiilor de joacă au rămas câteva cioturi de metal, care abia se mai văd printre maşinile parcate deasupra.
„Încercăm să localizăm alte locuri potrivite pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, pentru a suplini lipsa instalaţiilor de joacă dezafectate de pe cele două terenuri private”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.
Garaje construite pe un teren care a devenit proprietate privată
Retrocedarea celor două terenuri solicitate de Eduard Sadovschi încă din anii '90 va crea noi probleme celor care se află în zona respectivă.
Dacă pe terenul obţinut prin decizia Curţii Supreme de Justiţie pe strada Universităţii – 985 de mp, vizavi de Padrino, în prezent nu se află decât o mulţime de maşini parcate, ale locatarilor din zonă ori ale celor veniţi acolo la terasă ori la cumpărături în piaţă, cel de-al doilea teren obţinut, de 1.211 mp, pe strada Leca Morariu, va crea noi probleme vizavi de dreptul de proprietate.
Pe terenul respectiv, aflat la mică distanţă de sediul Camerei Notarilor Publici, se află amplasate 11 garaje construite de cei care locuiesc în zonă, care s-ar putea să fie puşi în situaţia de a plăti chirie, cât li se cere, sau de a le demola, mai ales dacă proprietarul are în plan realizarea de noi construcţii pe terenurile obţinute prin decizia instanţelor de judecată.
(22 mai 2013, 11:18:59
Mult prea tarziu locasele de ( cult) au ocupat 100% locurile disponibile amenajari unor spatii destinate copiilor....dar puteti studia amenajarea unui spatiu pentru copii suspendat pe turla catedralei ,eventual... un spatiu multifunctional.... dimineata liturghie...cu stropi aferenti.... la amiaza loc de joaca pentru copii si seara vecernicie ..cu pupatul sutanei si batutul cu capul de asfalt