Timp de trei zile, de astăzi şi până vineri (inclusiv), accesul va fi gratuit la Salinele Roman din cartierul Obcini al municipiului Suceava, în cadrul acţiunii Zilele Porţilor Deschise, prin care reprezentanţii singurei saline de suprafaţă din judeţ vor să facă cunoscut în rândul a cât mai multor suceveni efectele salinoterapiei.
Adrian Hâncu, administratorul salinei din Obcini, de pe Strada Slătioarei, lângă grădiniţa cu program normal, explică că toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi în cele trei zile, între orele 9:00-15.00, însă pentru a evita aglomerările trebuie făcute programări la numărul de telefon 0741 623 959.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul www.salineleromansuceava.ro, precum şi pe pagina de Facebook ale Salinelor Roman Suceava.
Salinele Roman sunt brevetate ca o soluţie alternativă la salinele naturale, fiind saline de suprafaţă create de om doar cu sare naturală după o tehnologie aparte, inclusă în Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Brevetul certifică valoarea terapeutică a salinei de suprafaţă asupra maladiilor respiratorii, fiind singura care tratează pacienţii în mod ştiinţific.
“Deschiderea unei saline în Suceava a pornit de la ideea că specificul zonei predispune populaţia la diverse afecţiuni ale aparatului respirator în care terapia prin salină este soluţia naturală optimă şi recomandată pentru prevenire şi tratare”, arată Adrian Hâncu.
Cum pe 7 mai s-a aniversat Ziua Mondială a Astmului, administratorul salinei din Obcini subliniază că salinoterapia este foarte bună pentru cei cu astm, inclusiv pentru copii. Alături de bolnavii de astm şi de cei cu alte probleme respiratorii, şi fumătorii înrăiţi se pot trata în camerele cu sare.
La Salinele Roman, datorită concentraţiei mult mai mari de aerosoli salini, o oră de expunere echivalează cu patru ore în salinele naturale, temperatura de confort este stabilă, între 18-22 de grade, vară-iarnă, iar nu în ultimul rând, este eliminată fobia de adâncime.
Salina din Obcini a fost construită din tone de sare aduse de la Salina Slănic Prahova, iar în interior sunt două camere, una pentru adulţi şi una pentru copii.