Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 102 (5309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trend bun

Tăierile ilegale în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică au scăzut la jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Tăierile ilegale de arbori înregistrate în suprafeţele de pădure administrate de către Direcţia Silvică Suceava au scăzut aproape la jumătate. Şeful instituţiei, Sorin Ciobanu, a exemplificat cu perioada 2002-2012. El a arătat că, dacă în 2011, volumul tăierilor ilegale era de 13.189 de metri cubi, în 2012 acesta a scăzut la 7.928 de metri cubi. Sorin Ciobanu a declarat că succesul se datorează unor măsuri ferme luate la nivelul Direcţiei Silvice care vizează responsabilizarea personalului silvic cu privire la gravitatea implicării acestuia în acţiunile ilegale asupra pădurii şi disciplinarea agenţilor economici care desfăşoară lucrări de exploatare în fondul forestier.

„De asemenea, am luat o serie de măsuri specifice precum analizarea şi onorarea solicitărilor proprietarilor de păduri private privind asigurarea pazei pe bază de contracte, astfel încât să se prevină faptele ilegale, creşterea eficienţei activităţii de pază a pădurilor în sensul efectuării de controale inopinate în fondul forestier, cu precădere în zonele în care se constată sustrageri de material lemnos sau în zonele expuse foarte expuse furturilor, desfăşurarea de acţiuni comune cu organele de jandarmi şi poliţie, folosirea armamentului din dotare în activitatea de pază, parcurgerea tuturor cantoanelor silvice cu cel puţin două inspecţii de fond pe an, punându-se accent pe starea semnelor hotar, instruirea permanentă a personalului silvic cu privire la legislaţia silvică în vigoare şi efectuarea de controale tematice privind activitatea desfăşurată de subunităţi în cursul unui an sau pentru o perioadă de timp”, a declarat directorul Direcţiei Silvice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăierile ilegale în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică au scăzut la jumătate.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Tăierile ilegale în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică au scăzut la jumătate4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imbecili... trimis de
( 2 mai 2013, 16:27:09
Succesul...masuri ferme...crezi c-au eradicat hotia din paduri!Coruptilor!
2.   Ne imbatam cu apa chioara? trimis de
( 3 mai 2013, 06:46:26
Sa vii sa vorbesti de un mare succes dupa ce se taie ilegal cantitatea de 7928 mc este de mare comicareala.Deoarece a ocrotit cu incontestabilă dăruire mafiile pădurilor de pe întinsul României, personalul silvic - fie că e vorba de un şef de regie, fie de un simplu pădurar - beneficiază, prin lege, de următoarele: spor de risc egal cu 25 la sută din salariul de bază, un fond de premiere egal cu 20 la sută din totalul amenzilor încasate şi un altul de 35 la sută din contravaloarea masei lemnoase confiscate, destinat aceluiaşi scop. Drepturile băneşti sunt înscrise în actualul Cod Silvic, iar cel nou „european şi aspru”, cum este promovat de ministrul delegat al Pădurilor şi Apelor, Lucia Varga, face puţină dreptate în această privinţă, tăind primele, dar lăsând sporul. Nivelul amenzilor era, oricum, foarte modest (aproximativ 1,4 milioane de euro, conform bilanţului Romsilva pe 2011), dar, chiar şi aşa, ce stat îşi mai premiază angajaţii complici la un jaf de 10 miliarde de euro, în 20 de ani? ! Eu nu cunosc vreunul.
2.1  RE: Ne imbatam cu apa chioara? trimis de
( 7 mai 2013, 22:42:00
Radule. Eu sper sa citesti doar tu asta. Eu acum iti dau tema de discutie.
Simt "cumatru" cu fostul sef al "Padurilor".
Sint ruda apropiata cu fostul sef al RNP Suceava.
Sint ruda cu fostul sef al "Institutului de Cercetari Silvic al Romaniei".
Sint cunostimta personala al familiei "Cheptanaru. Tata si fiu.
Sint prieten apropiat al Sefului de la Crima organizata si Anticoruptie.
Si vreau sa- ti spun ca nu m-a mindresc cu asta.
Mi-e rusine cu adevarat sa spun cine sint.

"

3.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
( 3 mai 2013, 12:15:25
În ultimul deceniu, în Moldova au dispărut două hectare de pădure pe zi.Suceava şi Neamţ vor avea nevoie de zeci de ani ca să se refacă la nivelul anului 1989. Judeţul Suceava, unde suprafaţa împădurită era, în urmă cu 17 ani, de 450.000 de hectare, a fost ţinta defrişărilor masive din ultimii ani.Nimeni nu ştie, cu exactitate, cât s-a tăiat în codrii din Suceava. . De exemplu dintr-o pădure de 10 hectare care fusese retrocedată Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi era administrată de Protopopiatul din Rădăuţi, au mai rămas câteva pâlcuri de copaci. Restul au dispărut.

4.   Dezastrul padurilor sucevene trimis de
( 3 mai 2013, 12:16:34
PDL a gestionat "decapitarea pădurilor sucevene", iar iniţiatorul unei legi prin care 2.480 de hectare de pădure din Suceava au fost trecute la Bistriţa Năsăud pentru a fi rase este Augustin Zegrean, preşedintele CCR.In anul 2008, trei deputaţi PDL, Augustin Zegrean, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Ioan Oltean şi Daniel Buda au iniţiat o lege prin care 2.480 de hectare de pădure din proprietatea comunei Poiana Stampei au fost transferate la Bistriţa Năsăud.Defrişări masive sunt în Cârlibaba sau în Stulpicani, în zona Codrilor seculari de la Slătioara.Sa mentionam ca domnu Gheorghe Flutur, a fost şef al Direcţiei Silvice Suceava, şef ocol silvic, dar şi inginer silvic al DS Suceava, ascensiunea sprijinită pe politic culminând cu numirea ca ministru al agriculturii şi pădurilor.

5.   Politica strutului trimis de
( 7 mai 2013, 10:01:20
Inainte de a face orice comentariu vreau sa fac o precizare - NU SUNT SI NU AM FOST INREGIMENTAT POLITIC.
Am citit cu atentie acest articol si am ramas stupefiat. Se reprezinta ca o mare realizare faptul ca volumul taierilor ilegale a scazut aproape la jumatate in 2012 fata de 2011. Ar fi o mare realizare daca ar avea coreaspondenta si in realitate! Din pacate padurea nu poate citi acest articol ca sa stie cat de bine o duce! A nu costata sau a ascunde o problema nu inseamna ca aceasta nu exista cu atat mai mult nu este o solutie de rezolvare a acesteia.
Ii invit pe autorii acestui articol sa iasa din birou si sa constate in teren jaful ce se petrece zilnic in padurile judetului. Dar ce este mai grav, acest jaf se petrece cu stirea si cu obladuirea celor platiti sa protejeze padurea. Si cum "o mana spala pe alta si amandoua obrazul" tot asa s-a constatat si injumatatirea "volumului taierilor ilegale". Ajung frecvent intr-un loc minunat situat pe str. Chilia din Manastirea Humorului si aud zgomotul drujbelor care doboara brazii falnici situati in apropierea satului, pe terenul administrat de Ocolul silvic. Toate acetea se petrec ziua mare iar seara "materialul" este livrat investitorilor locali, la poarta carora apar periodic masini ai caror pasageri poarta cu mandrie haina de silvicultor. FELICITARI!!! (sau RUSINE)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei