Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect caritabil organizat de Clubul CIVITAN 14 de la Colegiul „Alexandru cel Bun”

 

Pe data de 1 septembrie 2012, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au debutat primele activităţi ale proiectului “Dimensiuni civice în zodia adolescenţei”.

Proiectul a fost iniţiat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”, în parteneriat cuInspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Prin obiectivele sale, proiectul urmărea înfiinţarea unei reţele de cluburi şcolare CIVITAN 14 în zece localităţi din judeţul Suceava.

În cadrul acestor cluburi, obiectivul primordial este dezvoltarea abilităţilor de cetăţeni activi ale membrilor cluburilor CIVITAN 14, vizând iniţiativa, creativitatea, spiritul de echipă, capacitatea de a identifica şi utiliza resurse, de a planifica şi organiza activităţi, toate acestea prin angajarea membrilor în zece proiecte concrete adresate comunităţilor acestora. Numărul membrilor a ajuns în judeţul Suceava la 150 de elevi de la ciclul gimnazial, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, coordonaţi de zece cadre didactice din şcolile membre.

Luni, 29 aprilie, membrii Clubului CIVITAN 14 de la Colegiul „Alexandru cel Bun” au organizat un târg de produse realizate de ei cu scopul de a oferi puţină bucurie unor familii cu posibilităţi materiale reduse din oraş. Totul a pornit cu mult entuziasm, profesoarele Ştefania Boca şi Elena Sextilia Solonaru ocupându-se în permanenţă de monitorizarea elevilor, de organizarea evenimentului. Cu mult timp înainte a început activitatea de creaţie. Este vorba despre icoane pictate pe sticlă de elevii de gimnaziu, despre bijuterii şi brăţări din aţă, jucării din hârtie sau nu, totul atractiv prin culoare şi migală. Preţurile simbolice au tentat cu adevărat şi toţi elevii, indiferent de vârstă, au fost curioşi să vadă ce ofertă există la târg. Limonada făcută pe loc a avut un succes teribil, mai ales că soarele torid a ţinut cu organizatorii. Prăjiturile, de post sau nu, au fost atracţia celor mari mai ales, care pe perioada pauzelor sau în zece minute din timpul orelor au consumat cu plăcere şi au apreciat efortul colegilor lor.

Celor de la colegiul din Gura Humorului li s-au alăturat elevi de la şcoala gimnazială din Valea Moldovei, coordonaţi de profesoara Nicoleta Chirilă, şi elevi de la Asociaţia Umanitară FAM din oraş. Aceştia au expus obiecte realizate manual, care au avut succes şi la cadrele didactice care au vizitat târgul. Membrii clubului, îmbrăcaţi cu tricouri personalizate, au oferit o lecţie tuturor. A fost o lecţie despre dăruire, efort prin colaborare, talent, imaginaţie, socializare. Am fost toţi serviţi frumos, cu respect, cu răbdare, elevii au învăţat că orice sărbătoare trebuie să fie simţită la fel de toţi, indiferent de posibilităţile financiare, iar ceea ce au făcut, prin banii care s-au adunat, dovedeşte că nu numai ei, ci şi ceilalţi, cei care au investit în produsele expuse, au înţeles că printr-o contribuţie simbolică Învierea poate fi prilej de bucurie pentru toată lumea.

S-au făcut fotografii, s-a creat o atmosferă extrem de plăcută, cei mici au avut emoţii, dar pe terenul de sport toată lumea a vrut să contribuie, să doneze, să ofere cât de puţin. Aceasta a fost dorinţa organizatorilor: pe lângă faptul că totul a necesitat un efort, un timp de realizare, ei au reuşit să atragă atenţia, să stârnească mult curiozitatea, să fie apreciaţi de toată lumea şi, în primul rând, să ofere varianta cea mai potrivită de activitate caritabilă, cea în care faci şi oferi pentru a bucura.

Doamna director Mihaela Ursaciuc şi toţi cei prezenţi au apreciat tot ce s-a întâmplat pe teren, ideea, organizarea perfectă şi s-a insistat că peste un an sau doi, când vor fi liceeni, elevii de gimnaziu trebuie să repete sau să-i îndrume şi pe alţii în acest sens. Proiectul cu un final pe măsura efortului depus va participa la un concurs la care le urăm mult succes şi în cadrul căruia fiecare club din judeţ va prezenta ideea şi desfăşurarea etapelor proiectelor participante.

Până atunci, toţi elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului doresc să ureze vacanţă plăcută tuturor şi Sărbători Pascale cu bine!

 

Profesor Luminiţa Cîmpan
Ramona Lionti, clasa a X-a F
Colegiul „Alexandru cel Bun”
Gura Humorului, judeţul Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect caritabil organizat de Clubul CIVITAN 14 de la Colegiul „Alexandru cel Bun”.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect caritabil organizat de Clubul CIVITAN 14 de la Colegiul „Alexandru cel Bun”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei