Vânzarea terenului de sub noua centrală de termoficare a Sucevei, proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suceava, este considerată de primarul Sucevei o măsură mai mult decât necesară, pentru că de asta depinde asigurarea căldurii populaţiei la iarnă.
„Cine nu vrea să voteze, să vină cu soluţii de încălzire la iarnă. Am văzut unele comentarii vizavi de preţ. Preţul nu este făcut de primar, de primărie, ci de un evaluator independent, o firmă serioasă, Romcontrol, fostă firmă de stat. Este un preţ pentru un teren situat în afara oraşului”, a spus Ion Lungu, referindu-se la faptul că preţul de vânzare al terenului este de aproape 24 de lei pe metrul pătrat.
Vânzarea celor 57.734 de mp teren din lunca Sucevei va aduce în conturile municipalităţii sucevene aproape 14 miliarde de lei vechi.
Cumpărarea terenului de către Bioenergy Suceava, sucursală a companiei Adrem Invest, este o condiţie impusă de banca finanţatoare a investiţiei, Raiffeisen Bank International.
Banca va permite retragerea de fonduri din cele 64 de milioane de euro necesare punerii în funcţiune a noii centrale termice doar după ce Adrem va fi proprietar pe terenul pe care a demarat investiţia.
„Realizarea noii centrale este un proiect care s-a născut dintr-o disperare, de asigurare a încălzirii Sucevei, nu este un moft al lui Lungu sau interesul cuiva. La Termica este o problemă de sistem, costul real al unei gigacalorii este de 6 milioane lei vechi, nu trei milioane lei vechi, cum este avizat de ANRE. Sper ca aleşii locali să dea dovadă de maturitate şi să voteze acest proiect”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.
(25 apr 2013, 13:03:46