Suceveanul Nicuşor Coroamă, din Vicovu de Jos, a câştigat proba de inventivitate, originalitate şi abilitate la „MasterChef”, în ediţia difuzată marţi seară, de ProTV. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a dat lovitura şi cu un preparat turcesc, despre care chef Cătălin Scărlătescu a declarat că „l-a făcut mai bun decât cel original”.
În calitate de căpitan, numit de juraţi, el şi-a ales echipa cu care va lucra în ediţia următoare a showlui culinar. Nicuşor va conduce echipa roşie, din care fac parte mai mulţi băieţi. Avantajul echipei roşii conduse de Nicuşor este şi unul numeric, pentru că echipa va avea un om în plus faţă de echipa adversă.
„Reuşeşte să pună în practică ce a văzut şi ce a învăţat”
În ediţia de marţi seară, concurenţii au avut de ridicat „Cutia misterelor”, unde se aflau mai multe ingrediente surpriză. Juraţii le-au lansat, însă, o reală provocare, atunci când le-au spus că mai există o a doua cutie care conţine un ingredient surpriză – un ananas, care trebuia să devină „vedetă” în farfurie. La această probă, chef Sorin Bontea l-a dat drept exemplu pe Nicuşor, care chiar dacă nu este de la oraş şi nu a prea fost prin restaurante, este atent la ce i se spune, la ce i se explică şi „reuşeşte să pună în practică ce a văzut şi ce a învăţat”. Suceveanul a fost întrebat de chef Sorin Bontea la câte restaurante a fost până acum. Vicoveanul a răspuns că pe la el, pe acasă, nu prea sunt restaurante. „La noi se fac mai mult mici şi ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiţi”, a răspuns Nicuşor.
În partea a doua a concursului de marţi seară, Nicuşor, la fel ca şi colegii din concurs, au avut de gătit, contra cronometru, preparate exotice.
„Atunci când gătesc mă simt altfel, mă simt în largul meu”
Nicuşor locuieşte în comuna Vicovu de Jos, împreună cu părinţii, fratele şi sora mai mici şi străbunica lor. Tânărul a spus că şi-ar dori să îşi facă o stână turistică la ferma de oi a tatălui său, unde să gătească mâncăruri tradiţionale româneşti. S-a apucat de gătit ajutându-şi mama în bucătărie. Nu a încercat niciodată să facă preparate din alte bucătării, deşi i-ar plăcea foarte mult.
Pe la 18 ani, Nicuşor a plecat singur în Spania, la muncă, dar şi-a dat seama că în România este mai bine şi s-a întors în ţară. El a declarat: „Atunci când gătesc mă simt altfel, mă simt în largul meu, iar dacă aş putea, aş sta numai în bucătărie, deoarece gătitul înseamnă pentru mine foarte mult. Pentru mine, „MasterChef” reprezintă un lucru foarte important, fiindcă îmi place să gătesc şi aş vrea să împărtăşesc pasiunea şi cu alţi concurenţi”.
(18 apr 2013, 11:38:58