Seria sucevenilor păcăliţi de falşi avocaţi care îi contactează telefonic şi le cer să le trimită sume mari de bani, minţându-i că rude apropiate, de regulă copiii păgubiţilor, au fost implicate în accidente rutiere şi trebuie să se împace cu victimele, a continuat acum două zile cu încă un caz, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
Culmea, acest din urmă caz, care s-a petrecut la Fălticeni, vine la câteva zile după ce un alt fălticenean i-a trimis unui escroc, care l-a păcălit prin aceeaşi metodă, nu mai puţin de 6.400 de lei.
Acum câteva săptămâni, o femeie din municipiul Suceava i-a trimis unui fals avocat 5.400 de lei, după ce respectivul a îmbrobodit-o cu aceeaşi poveste.
Fiul era bine-mersi în Grecia, iar „accidentul” s-a petrecut în municipiul Suceava
În cazul prezentat marţi de IPJ Suceava, scenariul era puţin modificat faţă de cel iniţial cu care falşi avocaţi, identificaţi în persoana unor deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, au înşelat în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013 mai multe persoane din judeţ, cu sume de peste 100.000 de lei.
De data aceasta, „avocatul” de la telefon i-a spus păgubitului, un bătrân de 78 de ani, că fiul său a avut un accident rutier, în municipiul Suceava, se află în spital şi trebuie să-i trimită bani pentru a da la medici, să-i salveze viaţa victimei.
Disperat, bătrânul a luat toţi banii din casă, aproximativ 3.000 de lei, şi i-a transmis prin Western Union pe un nume pe care i l-a dat aşa-zisul avocat.
„Ulterior, partea vătămată a fost contactată telefonic de fiul său, care se află în prezent în Grecia, care i-a spus că nu a avut nici un accident şi, constatând că a fost înşelată, a sesizat poliţia”, se arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a transmis că genul acesta de escrocherii se practică în toată ţara şi le-a cerut cetăţenilor mai multă prudenţă: „Să nu cadă în plasa persoanelor care sună la întâmplare pe telefoane mobile sau fixe şi se recomandă ca fiind avocați sau reprezentanți ai unor firme şi instituţii şi solicită sume de bani pentru a rezolva anumite probleme. De asemenea, poliţiştii recomandă cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi prin telefon cu privire la anumite evenimente de familie de către persoane neavizate şi este necesar să vireze sume de bani”.