Rezultatele obţinute de Direcţia Silvică Suceava în sezonul de vânătoare 2012-2013, care se apropie de final, sunt mulţumitoare. Este concluzia exprimată de şeful instituţiei, Sorin Ciobanu. Ciobanu a declarat că veniturile obţinute de Direcţia Silvică de la vânătorii străini se cifrează la 113.000 de euro, iar veniturile încasate de la vânătorii români se ridică la 28.500 de lei. La aceste sume se mai adaugă încă 168.000 de lei venituri realizate în acest an din valorificarea pe piaţa internă a 17 tone de carne de vânat. În acest sezon de vânătoare s-au recoltat două exemplare de cerb cu trofee deosebite, unul pe raza Ocolului Silvic Marginea, medaliabil cu aur, iar celălalt pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba, medaliabil cu argint. Sorin Ciobanu a ţinut să precizeze că cerbul cu trofeul cel mai valoros a fost „împuşcat” de un vânător român, iar celălalt de un vânător german.
Cota de recoltă la principalele specii de vânat a fost realizată în proporţie de 93% la cerb comun, de 90% la căprior şi de 100% la mistreţ.
„În legătură cu paza fondurilor cinegetice s-au întreprins numeroase acţiuni de prevenire şi combatere a răpitoarelor, recoltându-se 500 exemplare de răpitoare cu păr, din care 395 de pisici şi câini hoinari şi 160 de vulpi, respectiv 600 de exemplare dăunători cu pene, în speţă ciori grive şi coţofene”, a subliniat şeful Direcţiei Silvice Suceava.
Pentru asigurarea hranei vânatului s-au pus în teren 240 de tone de fân, 100 de tone de porumb şi alte cereale, 15 tone de plante furajere perene, 22 de tone de rădăcinoase suculente şi alte fructe şi seminţe, 42 tone de hrană granulată, 11 tone de frunzare şi 64 tone de sare.
„Pentru anul 2013, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de hrană, ne-am propus cultivarea a 25 hectare de porumb şi 50 de ovăz şi de asemenea s-au inventariat exemplarele de măr şi păr pădureţ, care pot asigura în completare hrana suculentă a vânatului. Referitor la construcţiile şi amenajările vânătoreşti s-au construit zece obsevatoare noi, zece colibe şi bordee, 64 hrănitori pentru cervide şi mistreţ, respectiv 75 de sărării”, a spus Ciobanu. Direcţia Silvică Suceava gestionează un număr de 24 de fonduri cinegetice.