Elevii de la Palatul Copiilor Suceava au ales să-şi petreacă săptămâna de „şcoală altfel” într-un mod foarte plăcut, organizând şi participând la diverse activităţi atractive şi interactive. Programul „Să știi mai mult, să fii mai bun” a debutat pentru elevii de la Palatul Copiilor Suceava cu vizite de documentare, ore deschise/demonstrative și a continuat cu amenajarea unor ateliere deschise de lucru, în unităţi de învăţământ sucevene. În acest sens, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava, Școala cu clasele I-VIII Nr. 8 Suceava, Grupul Şcolar Dumbrăveni, Școala Gimnazială Calafindești, profesorii Cristina Hreamătă Macoveiciuc, Cristina Maxim, Marcela Reuț, Ileana Voinoiu, Petronela Rusu, Alina Șandru, Mihai Lungoci, Oana Popescu, Mihaela Schiotis, Mirela Duminică, Aida Petre, Mărioara Salup, Liviu Maftean şi Biatrice Choleva au prezentat și au realizat, împreună cu copiii din instituțiile partenere, lucrări de artă plastică, design vestimentar, artă textilă, tapiserie, origami și nu numai, lucrări pe care copiii le-au finalizat în timpul activităților și pe care apoi le-au păstrat.
Biatrice-Liliana Choleva, şefa Palatului Copiilor Suceava, ne-a spus că „acțiuni deosebite s-au desfăşurat şi în cadrul cercului de limbă engleză, condus de profesoara Carolina Vieriu, care a invitat copiii și părinții la <o ceașcă de ceai> și la acțiuni derulate la Librăria Cărturești. Cercul de pictură, la atelierele interactive, a organizat acţiuni similare, făcând o paralelă între părinți și copii, pentru a vedea care dintre ei sunt mai talentați”.
Educaţia rutieră
Săptămâna trecută, în cadrul proiectului „Extrașcoala”, profesori de la Palatul Copiilor au mers în vizită la Școala Zamostea, unde, pe parcursul a mai bine de patru ore, copiii din această școală au fost martori și participanți la activitățile practice din cadrul atelierelor deschise de lucru, dar și la jocurile educative organizate cu scopul dezvoltării competențelor-cheie.
Şefa Palatului Copiilor Suceava a mai punctat o activitate importantă la care a fost implicată instituţia pe care o conduce, activitate legată de educaţia rutieră. „Pentru că prevenirea este un factor important, Palatul Copiilor, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin purtătorul de cuvânt, inspector principal Ionuț Epureanu, Serviciul Rutier Suceava, prin inspector principal Anamaria Lomicovschi, Școala de șoferi Auto Sette și Asociația Alecs Group Suceava, reprezentată de psiholog Constantin Alecsa, <au poposit> în școli și grădinițe din municipiu și din localități învecinate, unde au desfășurat activități care au avut ca temă educația rutieră”, a completat Biatrice-Liliana Choleva.
„Sport contra droguri”, ediţia I
Asociația de Luptă Antidrog, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava și Palatul Copiilor Suceava, a organizat, duminică, pe esplanada Casei de Cultură Suceava, prima ediție a concursului „Sport contra droguri”.
Deși a fost o zi friguroasă, copiii s-au încălzit cu diverse activități sportive, distractive, iar la final au înălţat baloane colorate.