vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Suceava

Protest împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice

Circa 50 de suceveni s-au adunat în urma invitaţiei unor ONG-uri, să participe la un marş prin municipiul reşedinţă de judeţ, împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. A fost un protest paşnic, desfăşurat pe traseul Prefectura Suceava - Policlinica Areni, în care manifestanţii au afişat bannere şi pancarte prin care au încercat să-şi conştientizeze concetăţenii despre pericolele acestei tehnologii.

Protestatarii au spus răspicat că nu vor ca exploatarea prin fracturare hidraulică să fie permisă în România. Asta din cauza unor pericole privind infestarea pânzei freatice, cât şi pentru faptul că în procesul tehnologic se folosesc şi o serie de substanţe toxice. În plus, potrivit manifestanţilor, acest procedeu ar încuraja alunecările de teren şi cutremurele.

"Ne alăturăm mişcării naţionale de protest împotriva extragerii gazelor de şist prin fracturare hidraulică (...). Localităţile noastre pe viitor vor fi vizate. Pojorâta stă pe o pungă de gaze de şist", a declarat Bogdan Curic, de la Asociaţia Zimbrii Sucevei.

Ciprian Constantineanu, de la Asociaţia Ghizilor din Bucovina, a subliniat că efectele negative ale tehnologiei de fracturare hidraulică se vor resimţi pe termen lung asupra mediului. "Chiar dacă sunt oarecare beneficii economice, nu se gândesc la consecinţele care sunt asupra populaţiei şi asupra mediului înconjurător", a declarat Constantineanu.

Manifestanţii şi-au legat banderole albe la mână şi au împărţit fluturaşi trecătorilor. Sucevenii par să aprecieze iniţiativa lor, însă sunt sceptici cu privire la efectele protestului. "Este o iniţiativă şi să facă cât mai multe, ca să mai trăim şi noi. Dar nu cred că o să-i audă cineva", este de părere Costache Sânteanu, un sucevean care a salutat iniţiativa protestatarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Protest împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei