Consiliul Judeţean Suceava va încheia contracte de voluntariat cu zece salvatori montani, aceştia urmând să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Serviciul Public Salvamont. Vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Rădulescu a declarat că toţi cei zece salvamontişti au atestate de salvatori montani, iar în momentul de faţă aparţin de serviciile locale de Salvamont din Vatra Dornei, Dorna Arini şi Gura Humorului. Rădulescu a spus că prin încheierea colaborării cu cei zece salvatori montani se va asigura o mai bună funcţionare a activităţii de prevenire a accidentelor montane şi a celei de salvare în masivele muntoase din judeţ. El a mai explicat că cele zece contracte de voluntariat se vor încheia pentru o perioadă de maxim 96 de zile, pentru anul 2013, iar salvatorii montani vor primi o normă de hrană pe zi de 35 de lei/persoană, precum şi echipament de protecţie şi de lucru adecvat pentru această activitate.
Alexandru Rădulescu a adăugat că în momentul de faţă, Serviciul Public Salvamont Suceava are şapte angajaţi. „Teoretic avem nevoie de mai mulţi salvatori montani, dar deocamdată, cu cei pe care îi avem, văd că se răspunde destul de prompt la intervenţii. Mai mult, consider că este necesar să începem şi o campanie de prevenire a accidentelor sau a situaţiilor de criză în zonele montane, în special prin întâlniri ale salvatorilor montani cu elevii din şcolile sucevene”, a declarat vicepreşedintele CJ Suceava.
Pe de altă parte, Alexandru Rădulescu a ţinut să precizeze că administraţia judeţeană va realiza proiectul „Turism transfrontalier de siguranţă în munţii Bucovinei”, iar un rol important în derularea acestuia îl va avea Serviciul Public Salvamont Suceava.
Rădulescu a arătat că în acest proiect este inclusă achiziţionarea unui autoturism nou, care urmează să fie folosit de către salvatorii montani suceveni. „La capitolul echipament pentru salvatorii montani stăm bine. Ne mai trebuie o maşină, care ar urma să fie achiziţionată în cadrul acestui proiect transfrontalier, în cadrul căruia Serviciul de Salvamont va avea un rol important, având în vedere că se va ocupa de marcarea traseelor şi întreţinerea lor, dar şi de instruirea partenerilor din Ucraina”, a declarat Alexandru Rădulescu.